Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Testnevelők elismerése

| Páder Vilmos | Sport

Már négyéves hagyomány, hogy a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportja évente kétszer – a tanév végén és karácsony előtt – meghívja a város általános és középiskoláinak testnevelő tanárait, illetve a nyugdíjasokat egy baráti összejövetelre.

 Az idei eseményen megjelent dr. Simon István alpolgármester, aki az önkormányzat nevében üdvözölte a város testnevelőit. Megköszönte, hogy a sport megszerettetésével fontos népegészségügyi dolgokra nevelik a tanulókat. Elmondta: a feltételek fokozatosan javulnak, de mindig van felfelé út. Lényeg a mozgás! 

Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő elismerően szólt a kollégák áldozatos munkájáról, s külön méltatta a két nyugdíjba vonuló testnevelő munkásságát. Pintér Miklós a Deák Téri Általános Iskolából megy jól megérdemelt pihenőjére. A Sopronban rövid időt töltő tanár sikeres és eredményes munkát végzett tanítványaival. Fellendült az intézményben a labdarúgás, a röplabda- és a kézilabdaélet. Dr. Simon István alpolgármester megköszönte negyvenéves testnevelő tanári munkásságát, s átadta Sopron Megyei Jogú Város díszoklevelét.

Sejber István

A soproni sportélet egyik legendás tanára hiányozni fog a szeptemberi becsengetéskor a Lackner Kristóf Általános Iskolából. Sejber István harminckilenc „lakneres” év után nyugdíjba vonul, ám ő úgy fogalmaz, „nem megy el, csak rendelkezési állományba vonul”. Gyermekek egész sorát nevelte a sportra, nagy nevek kerültek ki a kezei alól. A teljesség igénye nélkül: az NB I-es és válogatott labdarúgók, Babos Gábor, Csiszár Ákos, Sifter Tibor és Tamás, Menyhárt Imre, Nagy Zsolt és Horváth Barna. Az atléta Szála Anett és Renáta, a teniszező Hajnal Ákos és Gábor, valamint Dorn Kunigunda. A kosárlabdás Kalamár Zoltán, Kotlik László, Körtélyesi Gergő, Sallai Gábor, a sokszoros válogatott Honti Kata, Weninger Virág, Hadarits Kinga, Ördög Eszter.

Dr. Simon István meleg szavakkal köszönte meg négy évtizedes, példa értékű munkáját a Sopron Sportjáért kitüntetett pedagógusnak, s átadta Sopron Megyei Jogú Város díszoklevelét.

A pedagógus szülőktől származó testnevelő élete már születésekor megpecsételődött, hiszen iskolában látta meg a napvilágot.

Kapcsolódó cikkek