Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tigrisek: 25 év
Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke

Minél több fiatal szeresse meg a sportot!

Tigrisek: 25 év

| Munkatársunktól | Sport

Idén 25 éves a Soproni Tigrisek. A kosárlabda-egyesület komoly változáson, fejlődésen ment keresztül az elmúlt két és fél évtizedben, ma már tizenhét különböző csapata van a Tigriseknek.

– Huszonöt éve a baráti társaságom közül többünknek is épp iskolás korúak lettek a gyermekeik, ezért arra gondoltunk, hogy összetoborozzuk és egy csapatba gyűjtjük őket – mondta Nagy Tamás. – Ez volt a Tigrisek első csapata. Később hoztuk létre az egyesületet, amely aztán egyre komolyabb utánpótlásbázissá vált. Egyre magasabb szintre jutottak el játékosaink, elég, ha csak egy nevet említek a tigrises nevelések közül: Vesztergom Zsolt a honi kosárlabda egyik fellegvárában, Szolnokon szerzett bajnoki és kupagyőzelmet úgy, hogy alap­embere volt abban az évben a Tisza-parti együttesnek.

A sportvezető szerint az elmúlt huszonöt évben közel ötezer fiatal és felnőtt sportoló fordult meg a Tigriseknél.

– Az alapvető célunk mit sem változott az elmúlt negyedszázadban: szeretnénk, ha minél több fiatal szeretné meg a kosárlabdát, a sportot, hogy ezáltal egészségesen fejlődjön testileg-lelkileg egyaránt – folytatta Nagy Tamás. – Az egykori gyermek Tigrisek ma már réges-rég felnőttek, sokan közülük élsportolók vagy tömegsportolók, edzők lettek. Az első generációnak ma már az unokái látogatják az edzéseinket. Nagyon jó érzés ezt látni, hogy rengeteg családnál apáról fiúra száll a kosárlabdasport tudománya és szeretete.

A Soproni Tigrisek Sportegyesületnek az utánpótlás-együttesek mellett két felnőtt csapata is van: mind az NB II-es kiírásban, mind pedig a kerekesszékes bajnoki küzdelemben az első helyet szeretnék megszerezni a Tigrisek.

Kapcsolódó cikkek