Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Többpróbázó bajnok
Kovács Boldizsár nagyon örül az országos bajnokságon elért első helyezésnek, szeretne nemzetközi versenyeken is dobogóra állni. Fotó: Németh Péter

Kovács Boldizsár öt éve atletizál, heti öt edzése van

Többpróbázó bajnok

| Munkatársunktól | Sport

Bajnoki címet szerzett a fedett pályás atlétikai országos bajnokságon a soproni Kovács Boldizsár. A SFAC 13 éves sportolója többpróba versenyszámban végzett az élen.

A budapesti BOK Csarnokban rendezett fedett pályás atlétikai országos bajnokságon négy sportágban kellett bizonyítaniuk a fiatal többpróbázóknak: 60 méteres gátfutás, súlylökés, távolugrás és 1000 méteres síkfutás szerepelt a programban.

Kovács Boldizsár négyből két versenyszámot, a súlylökést és az 1000 méteres futást nyerte meg, a verseny nagyon izgalmasan alakult.

– A többpróba egyes versenyszámaiban pontokat lehet szerezni, az első három szám után meglehetősen nagy volt Boldizsár hátránya az első helyezettel szemben – mondta Boldizsár édesapja, Kovács Csaba. – Az ezerméteres síkfutást azonban olyan előnnyel tudta megnyerni, hogy végül az ezért kapott pontok alapján az összetettben is az élen végzett. 23 fiatal vett részt az ob-n, hihetetlenül szoros lett a végeredmény: az első három helyezett között mindössze 11 pont volt a különbség. Nagyon örülünk Boldi eredményének, úgy látjuk, jó versenyző típus.

Kovács Boldizsár várakozásait messze felülmúlta az ob-elsőség, ugyanakkor szeretne tovább lépni. – Arra számítottam, hogy dobogós helyen tudok végezni, a bajnoki cím engem is meglepett, nagyon büszke vagyok rá. Edzőmnek, Nagy Viktóriának ezúton is szeretnék köszönetet mondani, nélküle nem tudtam volna ilyen eredményt elérni. Az a következő célom, hogy nemzetközi versenyen is dobogós helyezést érjek el. Ehhez persze sokat kell edzeni, például a fedett pályás ob-re heti három kinti és két teremben tartott tréninggel készültünk fel. Szívesen megyek edzésekre, igaz, hogy sok idő, de jó a társaság is, barátok vagyunk, hétvégente is találkozunk, összejárunk a srácokkal – hangsúlyozta Kovács Boldizsár, aki a Hunyadi diákja, tanulmányi eredményei pedig kiválóak.

A fiatal sportoló 5 éve atletizál, első edzője a Soproni Atlétikai Clubnál Lengyel Gabriella volt, egy év után igazolt át a SFAC-hoz, ahol jelenleg is Nagy Viktória a trénere.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.