Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Történelmi ranglistaverseny
Összesen mintegy negyven tollaslabda-mérkőzést játszottak a hétvégi ranglistaversenyen. A soproniak több dobogós helyezést is szereztek. Fotó: Németh Péter

Öt egyesület sportolói vettek részt a hétvégi megmérettetésen

Történelmi ranglistaverseny

| Munkatársunktól | Sport

Először rendezhetett országos ranglistaversenyt a Soproni Tollaslabda Egyesület. Ezeket a megmérettetéseket a Magyar Tollaslabda Szövetség hirdeti meg, a különböző egyesületek pedig pályázhatnak a megrendezésre.

– Az országos szövetség előre meghirdeti a versenyprogramot, az egyesületek igényt nyújthatnak be, hogy bizonyos versenyeket megrendezzenek – kezdte Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület elnöke. – Mi most jutottunk el odáig, hogy már nem csupán csapatbajnoki fordulókat rendezünk, hanem egy felnőtt, harmadosztályú ranglistaverseny megszervezésére pályáztunk. Meg is kaptuk a lehetőséget a Magyar Tollaslabda Szövetségtől, ami nagy megtiszteltetés, hiszen ez is bizonyítja, hogy az eddig általunk szervezett versenyek alapján érdemesnek találtak minket erre. Komoly felkészültség és egy jó adag bátorság is kellett ahhoz, hogy mindezt bevállaljuk.

A sportvezető hozzátette: történelmi megmérettetést rendeztek múlt hétvégén az új ágfalvi sportcsarnokban, hiszen a soproni tollaslabdázók életében még nem fordult elő, hogy országos ranglistaversenyt rendezzenek. Ilyenkor az ország bármely területéről jelentkezhetnek érvényes játékengedéllyel rendelkező tollaslabdázók.

– Öt egyesület vett részt, a házigazda soproniak mellett három csapat érkezett Budapestről, és itt voltak a szombathelyi tollaslabdázók is – tette hozzá Kocsis Attila. – Négy pálya állt a rendelkezésünkre, női 1-es, férfi 1-es, női és férfi, valamint vegyespáros számokban indulhattak a résztvevők. Összesen 40 mérkőzést rendeztünk a verseny keretében.

A ranglistaverseny soproni helyezettjei:

Férfi egyes:

2. helyezett: Bak Miklós

3. helyezett: Cornelius Holst és Kocsis Attila

Vegyes páros:

3. helyezett: Kocsis Attila – Nagy Csenge Zsuzsanna

Férfi páros:

3. helyezett: Bak Miklós – dr. Iváncsy Tamás, valamint Cornelius Holst – Kocsis Attila

Női páros:

3. helyezett: Nagy Csenge Zsuzsanna – Gazdag Katalin    

Kapcsolódó cikkek