Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Történelmi siker  a kézilabda Eb-n
A magyar csapat tagjai ünnepelnek a Szlovénia ellen játszott győztes mérkőzés után Kölnben. Fotó: MTI – Czeglédi Zsolt

Történelmi siker a kézilabda Eb-n

| Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott fennállása legjobb Európa-bajnoki helyezését elérve ötödik lett az olimpiai kvalifikációs kontinenstornán, mivel pénteken 23–22-re legyőzte Szlovéniát Kölnben.

A magyarok – akiknek a célja az első tíz közé kerülés volt – eddigi legjobb eredménye az 1998-as kontinenstornán elért hatodik hely volt. Most először jutottak tovább százszázalékos teljesítménnyel a csoportkörből, első alkalommal nyertek négy mérkőzést egy Európa-bajnokságon, először léptek tovább a középdöntőből, és 2008 után először zárták pozitív mérleggel – 5 győzelem, 3 vereség – az Eb-t.

– Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, és mindkét csapat nyerhetett volna. Az utolsó percek döntöttek, amikor a szerencse is mellettünk volt – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón Chema Rodríguez szövetségi kapitány. – A játékosaim elképesztőek, megérdemlik a sikert. Nagyon boldog vagyok a történelmi eredmény miatt, egész Magyarország büszke lehet a srácokra.

A tornát hosszabbítás után az olimpiai címvédő Franciaország csapata nyerte Dánia előtt (Franciaország–Dánia: 33–31). Svédország válogatottja bronzérmet és ezzel olimpiai kvótát szerzett, míg a torna negyedik helyén a házigazda német válogatott végzett. A németek számára a vereség azt jelenti, hogy selejtezőtornán harcolhatják ki az olimpiai részvételt.

A következő kézilabda kontinenstornának 2026. január 15. és február 1. között Dánia, Svédország és Norvégia ad otthont.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A szabadidősport városa

A szabadidősport városa

2024. 02. 14. | Rázó László

Nemzeti sportvárosként szokták aposztrofálni Sopront, ugyanakkor Kósa István, a Soproni Szabadidősport Szövetség elnöke szerint településünk méltán pá...

Sportoló nemzet

Sportoló nemzet

2024. 02. 14.

Több mint kétszáz gyermek vett részt a Sportoló Nemzet kosárlabdakupán szombaton Sopronban.