Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tovább tart a hazai átok

Augusztus óta nem tudott hazai pályán nyerni az SVSE csapata

Tovább tart a hazai átok

| Páder Vilmos | Sport

Elkeseredett, csalódott szurkolók hagyták el a Káposztás utcai stadiont a Swietelsky SVSE – Cigánd NB II-es labdarúgó-mérkőzés végén: 0–0-ás döntetlen lett az eredmény.

A csalódást a hazai csapat játékosai okozták, mivel gól nélküli döntetlent játszottak a tabella utolsó előtti helyén álló Cigánd együttesével. A találkozó előtt a vasutas fiúk fogadkoztak, hogy megszerzik a három pontot, és győzelmükkel megszakítják a ta­­­­­valy augusztus 14-e óta tartó hazai nyeretlenségi sorozatot.

Múlt héten is csalódtak a szurkolók: a tabella utolsó előtti helyén álló Cigánd együttese ellen is csak döntetlent ért el az SVSE Fotó: Godavszky Helga

A látottak alapján egészen más a helyzet. Görcsös akarás né­­hány játékosnál, lazára vett játék a több­­­ségnél. A nézőtéren helyet foglaló szakemberek véleménye szerint a vendégcsapat játéktudása a megyei I. osztály szintjét ütötte meg. A soproniak legnagyobb hibája már hetek óta, hogy a százszázalékos helyzeteket sem tudják kihasználni. A játékosokon valamilyen átok ül, vagy képességbeli hiányosságok, esetleg mentális problémák vezethetnek a tartós hazai sikertelenséghez.

– Jégtörő hajó kellene, hogy megtörje azt az átkot, ami hosszú ideje nehezedik ránk. Hat nagy helyzetünk volt, de valamiért hazai pályán nem megy a gólszerzés. Az elveszített pontokat idegenben kell pótolnunk – értékelt Supka Attila, az egyesület szakmai igazgatója.

A következő mérkőzés­­re, mely vasárnap 16 órakor a Csák­­vár otthonában lesz, még ke­­­­­ményebben, fegyelmezettebben és agresszívabban kell fel­­­­készülni. A támadósornak ha­­­­tékonyabban kell működnie. A Csákvár szervezett, lendületes csapat, csak nagy elszántsággal lehet ellenük sikert elérni.

Kapcsolódó cikkek