Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Turris: Fiatalok a felnőttek között

| Munkatársunktól | Sport

Az NB I-es, valamint az NB III-as csapatban is több fiatal kap lehetőséget a Turris SE Sopron asztalitenisz-együttesénél. Tóth Tibor vezetőedző szerint kimondottan ügyesek az utánpótláskorú játékosok.

– Az NB I-ben keleti és nyugati csoport is van, mi értelemszerűen a nyugatiba tartozunk – tudatta a vezetőedző. – Kimondottan erős mezőny gyűlt össze az idei bajnokságban, ennek ellenére a két fiatalunk, a 18 éves Fehér Leó és a mindössze 15 esztendős Fehér Hugo nem lóg ki a sorból, rendszeresen nyernek mérkőzéseket. A csapatban Daru Zsolt, Dohnál Gábor és Bonczidai László képviseli a rutint, általában két tapasztaltabb és két fiatal pingpongozó lép pályára egy-egy összecsapáson.

Tóth Tibor szerint érdemes volt néhány éve az alapoktól újraépíteni az egyesületet: Fehér Leó és Fehér Hugo kezdetektől fogva a Turrisnál játszik, ma pedig már fix NB I-es játékosnak mondhatja magát. A tíz csapatos bajnokságban jelenleg az ötödik–hatodik helyen szerepel a Turris, ez megfelel a szakvezetés elvárásainak.

Az egyesület NB III-as csapata is a középmezőnyben foglal helyet, ami jó eredménynek számít, ha hozzátesszük, hogy itt is bontogatja szárnyait két fiatal.

– A 17 éves Tóth Nóra a férfiak mezőnyében kap rendszeres játéklehetőséget, és tehetségét bizonyítja, mint hogy hétről hétre sikeresen szerepel – tette hozzá Tóth Tibor. – Szintén a harmadosztályú csapat felnőtt meccsein lépett már pályára több alkalommal a legfiatalabb csapattagunk, Kiss Máté, aki pedig csak 13 esztendős. Ez is mutatja, hogy egyre komolyabban számíthatunk az utánpótlásunkra.

A Turris SE Sopron azt tervezi, hogy a következő bajnokságban már női csapatot is indít az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek