Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
U10-es jégkorongtorna
Lelkes kis hokisok a soproni műjégpályán – a hétvégi U10-es tornát a szigorú járványügyi szabályok betartásával rendezték meg Fotó: Németh Péter

U10-es jégkorongtorna

| Rázó László | Sport

Az U10-es korosztály számára rendeztek jégkorongtornát múlt hétvégén Sopronban. A házigazda Soproni Jégtörők mellett két Vas megyei csapat, valamint a mosonmagyaróváriak vettek részt a küzdelmekben.

A Nyugati Eszkimók és a Szombathelyi Pingvinek, valamint az Óvári Jégsárkányok léptek pályára a Soproni Jégtörők ellen a hétvégi jégkorongtornán. A sporteseményt természetesen szigorú járványügyi protokoll szerint rendezték meg. 

– Nagyon örülünk annak, hogy egyáltalán nézők előtt játszhatnak a kicsik, és nem kellett zárt kapus meccseket rendezni – mondta Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Egyesület elnöke. – 7–8–9 éves gyerekekről van szó, értelemszerűen a szülők nagyon szeretnék megnézni őket éles meccshelyzetben. A szigorú távolságtartás miatt egy játékost csak egy szülő követhetett a lelátóról, viszont éppen ezért online is közvetítettük a találkozókat, így többen lehettek szemtanúi a kicsik meccseinek.

A sportvezető elárulta: minden csapat négy 2-szer 12 perces meccset játszott, ezeken a mérkőzéseken azonban hivatalosan nem számolják az eredményt, hiszen ebben a korosztályban még nem a versenyeztetés az elsődleges, sokkal inkább az, hogy élvezzék a játékot a kicsik.

– Az országos szövetség ajánlása, hogy ne számoljuk a gólokat, ami valóban jó dolog, hiszen a fiatalok fejlődése a legfontosabb – tette hozzá Koós Zoltán. – Ezzel együtt azért mindenki tudja, hogy nagyjából mi lesz a végeredmény az egyes meccseken. Az U10-es korosztályunk a legerősebb, itt még nincs lemaradásunk a nagy klubok, mint az UTE, Fradi vagy a Székesfehérvár utánpótláscsapataival szemben. A fiatalok sokat dolgoznak ilyenkor: hetente négy jeges és egy tornatermi edzés vár rájuk.

Az egyesületi elnök elmondta még: a mérkőzéseket 3+1-ben rendezték, azaz három mezőnyjátékos és egy kapus alkotta a csapatokat. A soproni műjégpálya éppen ideális az ilyen találkozók lebonyolításához.

Kapcsolódó cikkek