Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új edző, nagy várakozás

| Páder Vilmos | Sport

Nagy várakozás előzte meg az SVSE új vezetőedzőjének, Bekő Balázsnak az érkezését. A sereghajtó NB II-es labdarúgócsapatnál tavasszal minden mérkőzés élet-halál harc lesz, a tét ugyanis a bennmaradás a másodosztályában.

Bekő Balázs szereti a kihívásokat, ennek szellemében azonnal munkához látott. A játékosok jó kedvvel végzik az előírt feladatokat, ez pozitív jel a jövőre nézve.
– December elején, az őszi szezon végén keresett meg a Sopron, január elején pedig megállapodtunk – mondta a szakvezető, aki másfél, plusz egyéves szerződést írt alá.

– Az idő rövidsége miatt minden percet a felkészülésnek szentelünk. A játékosokat ismerem, de még nem dolgoztunk együtt. A kemény munkával töltött egy hét arra volt jó, hogy megállapítsam a gyenge őszi szereplés okait. Két dolog körvonalazódott: az egyik, hogy nem olyan gyenge a keret, mint amit a tabella mutat. A másik, hogy a játékosok túlságosan „jófiúk” voltak, hiányzott a kellő vagányság, hogy a mély gödörből kilábaljanak. Egyértelműen a bennmaradás kiharcolása a cél, mindent ennek vetünk alá. Minden mást a szezon végéig félreteszünk.


A helyzet egy cseppet sem könnyű, mivel a bennmaradást jelentő tizenhetedik helytől – amit jelenleg a Szeged 2011 bitorol – hét pont a lemaradása a Sopronnak.
A játékoskeretben az anyagiak függvényében változás várható. Két labdarúgó már távozott (Varga Szabolcs és Kulcsár Kornél), nekik lejárt a szerződésük, viszont megérkezett Szabó Viktor Ceglédről. A nyurga erőcsatárral feltétlenül erősebb lesz a támadósor. A bajnokság február 25-én folytatódik a harmadik fordulóval, ekkor a Cegléd együttese látogat a soproni stadionba.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...