Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új műfüves labdarúgópálya
Az új pályán a városi labdarúgó-bajnokság mellett testnevelés órákat is tarthatnak Fotó: Pluzsik Tamás

Új műfüves labdarúgópálya

| Pluzsik Tamás | Sport

Átadták az Ibolya-tó mellett fekvő új műfüves labdarúgópályát.

– Sopron kiemelt figyelmet fordít az egészségre nevelésre, éppúgy, mint a kormányzat, amely sok pénzzel támogatja a mozgást, az egészséges életmódot. Ez a pálya is kormányzati tá­­mogatással épült – mondotta a sportpálya átadására szervezett sajtótájékoztatón dr. Simon István alpolgármester.  

Az úgynevezett tóparti pálya teljes beruházási költsége 27 millió forint volt, melyből mint dr. Fodor Tamás polgármestertől megtudtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány által létrehozott TAO-rendszeren keresztül a költségek 70 százalékát magára vállalta, így a pá­­lyázó soproni önkormányzatnak csak a költségek 30 százalékát, 8,1 millió forintot kellett saját forrásból finanszíroznia.

A 20x40 méteres műfüves pályát palánkkal, világítással és labdafogó hálóval is ellátták. A saj­­tótájékoztatón Csiszár Ákos önkormányzati képviselő, egykori élvonalbeli labdarúgó, aki egyúttal az MLSZ megyei szervezetét is képviselte, hangsúlyozta, hogy nemcsak a városi bajnokságban szereplő amatőr csapatok számára nyitott a pá­­lya, hanem a mindennapi testnevelés órák során az iskolák is igénybe vehetik azt. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...