Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Újra jótékonysági Szent Patrik-futás

| Bertha Ágnes | Sport

Hatodik alkalommal rendezik meg március 19-én a Szent Patrik-napi jótékonysági futást a belvárosban. A nevezési díjakból befolyt összeget idén is a soproni kórház gyermekosztályának ajánlják fel a szervezők.

2016-ban startolt a Szent Patrik-napi futás – a zöld szín kezdetektől összetartotta a nevezőket: zöld ruhadarabokat viseltek, a szervezők pedig Szent Patrikhoz hasonlóan jótékonykodásra fordították a nevezésekből befolyt összeget. A Covid-járvány miatt utoljára 2019-ben rendezték meg a futást, három év kihagyás után idén 6. alkalommal hívják közös mozgásra az érdeklődőket. – Az idei futás március 19-én, vasárnap 15 órakor rajtol a Szent Orsolya Gimnázium Deák téri épületétől, és a Mátyás király utca – Várkerület – Fő tér – Szent György utca – Új utca – Templom utca – Erzsébet utca útvonalon tér vissza a kiindulási ponthoz – tudtuk meg Kincse Szabolcs szervezőtől. – A 4 kilométeres útvonalon a rendőrség, a polgárőrség és önkéntesek segítik, tájékoztatják a futókat.

Idén nemcsak a futók, de a sétálók is csatlakozhatnak a kihíváshoz, szintén a belvárosban járhatnak le egy 2 kilométeres távot. A futásra csak a helyszínen lehet nevezni, a jelentkezőket 14.45-ig várják a Szent Orsolya Gimnázium Deák téri épületének tornatermébe. A futáson az első háromszáz célba érő egyedi éremmel gazdagodhat; nem lesz eredményhirdetés, hiszen nem a gyorsaság, hanem a részvétel a fontos. A futam előtt, 14.30-kor rajtolnak a gyerekek is, akik a Deák téren teljesítik a maguk 700 méteres távját.    

Kapcsolódó cikkek