Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra nézők előtt játszanak
Komárom ellen hazai pályán nem sikerült pontot szereznie az SC Sopronnak. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: Pont nélkül maradt a csapat múlt héten

Újra nézők előtt játszanak

| Molnár Zoltán | Sport

Két mérkőzésen lépett pályára múlt héten az SC Sopron NB III-as futballcsapata, pontokat azonban nem sikerült szereznie. A hét közepén a Komárom VSE ellen szenvedett 3–0-s vereséget, a hétvégén pedig a ZTE FC II. vendégeként marad alul 2–1 arányban.

A Komárom VSE ellen már a mérkőzés elején látszott, hogy egy szervezett és egységes csapat érkezett Sopronba, hogy begyűjtse a 3 pontot. A soproni együttesnek kevés helyzetet sikerült kialakítania, rögtön az elején hátrányba is került, amikor a vendégek az első nagyobb lehetőségüket gólra váltották. Negyedóra elteltével tovább növelte előnyét a komáromi gárda, így 0–2 állt az eredményjelzőn a félidőben. A második játékrész elején próbáltak szépíteni a soproniak, a próbálkozások azonban kimaradtak. A mérkőzés végén egy szöglet után még egy találatot jegyzett a Komárom, amivel beállította a végeredményt.

A hétvégi ZTE FC II. elleni vendégszereplés során egyértelműen a javítás volt a célja Weitner Ádám csapatának. A mérkőzés 19. percében azonban a zalaiak büntetőhöz jutottak, amit sikerrel értékesítettek. Ezután Kustor Noel piros lapját követően megfogyatkoztak a soproniak, a félidő végéig az eredmény viszont már nem változott. A mérkőzés végéhez közeledve aztán a ZTE újabb találatot ért el, de 1 perccel később Kalmár Dominik révén szépített a Sopron. Az egyenlítés azonban már nem jött össze, így a Zalaegerszeg szerezte meg a 3 pontot.

– A hétközi meccsen fizikálisan és mentálisan is fáradtak voltunk, a ZTE ellen azonban már elégedett voltam a csapatommal – értékelt Weitner Ádám. – Ellenfelünk mindenképp biztosítani akarta a helyét a bajnokságban, ezért a magasabb osztályban játszó csapatától is „kölcsönzött” játékosokat.

A hétvégi fordulóban a 2. helyen álló Mosonmagyaróvár látogat Sopronba. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik, amelyet már nézők előtt rendeznek meg a városi stadionban. 

További soproni eredmények

Női NB II. nyugati csoport 24. forduló: Airnergy FC – SC Sopron: 3–1

Megyei I. bajnokság 24. forduló: SFAC 1900 – DAC Nádorváros: 0–3

Megyei I. bajnokság 25. forduló: SFAC 1900 – ETO Akadémia: 0–6

Megyei II. bajnokság 21. forduló: SVSE – Fertőszentmiklós: 2–1

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...