Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
V4 Tigrisek: kupa és tábor

V4 Tigrisek: kupa és tábor

| Munkatársunktól | Sport

Háromnapos edzőtábort, konferenciát és versenyt rendezett városunkban múlt hétvégén a Shotokan Tigrisek SE és a Shotokan Karate-Do International Magyarországi Szövetség.

Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek SE elnöke elmondta: a magyar résztvevők mellett közel 30 karatéka érkezett a városba Ausztriából, Lengyelországból és Csehországból. A rendezvény fővédnöke dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere volt. 

Pénteken és szombaton ­Ryusho Suzuki 7 danos japán mester vezetésével edzőtábor keretében gyakorolhatták a részvevők a formagyakorlatokat, amelyeket a vasárnapi versenyen mutattak be. A trénerek pedig a Hotel Sziesztában rendezett edzőtovábbképző konferencia keretében gyarapíthatták elméleti tudásukat. A tanácskozáson Csiszár Szabolcs alpolgármester Sopron sportéletéről tartott előadást.

– Egyesületünk számára kiemelten fontosak az ilyen edzőtáborok és versenyek, mivel visszajelzést kapunk arról a munkáról, ami a dojóban – azaz edzőteremben – zajlik – mondta Gáncs Krisztián. – Ez most egy rendkívüli lehetőség volt számunkra, hiszen egy japán mestertől tanulhattuk meg, hogyan kell pontosan és jól végrehajtani a shotokan-karate-technikákat.

A trénerek az edzőtáborban és az elméleti továbbképzésen szerzett tudást az elkövetkezendő időszak gyakorlásain már alkalmazni is fogják.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...