Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városi derbi döntetlennel
Bár a két edző másként értékelte a mérkőzést, abban mindketten egyetértettek, hogy a 2–2-es eredmény reális. Fotó: Németh Péter

„Az ilyen találkozók jól szolgálják az amatőr foci népszerűsítését”

Városi derbi döntetlennel

| Munkatársunktól | Sport

Szép számú közönség volt kíváncsi a két legjobb soproni labdarúgócsapat presztízsmérkőzésére az Anger réti sporttelepen – a megyei első osztályban a SFAC fogadta a Caola SC Sopront. Az eredmény 2–2-es döntetlen lett.

A derbi emlékezetes csatát hozott négy góllal, jó és gyengébb egyéni teljesítményekkel, parázs összecsapásokkal és egy kiállítással.

– Sportszerű, nagy iramú, helyenként élvezetes találkozót láthattunk – vélekedett ­Bősze Gyula, az MLSZ mérkőzésellenőre, korábbi játékvezető. – A 90 perc jelentős részében a SFAC dominált: gyorsabban, szervezettebben és gördülékenyebben játszott. A hazai csapat a második játékrészben emberhátrányba került egy jogos kiállítás miatt, de ez nem vetette vissza, sőt újból megszerezte a vezetést. Mindenki arra számított, hogy a végére a vendégek felülkerekednek, de ez csak részben sikerült. A meccs utolsó perceiben kétszer is nagyot védett a hazai kapus. Az egykori válogatott játékos, Illés Béla fia (Bence) aztán egy remekül eltalált kapáslövéssel végül kiegyenlített. Azt gondolom, hogy reális az eredmény. A játékvezetői hármas fel tudott nőni a feladathoz, és remek teljesítményt nyújtott. Az ilyen és ehhez hasonló találkozók jól szolgálják az amatőr foci népszerűsítését.

A SFAC-nál örültek is az egy pontnak, meg nem is. – Igazi rangadó volt sok olyan összetevővel, amitől izgalmas játék a labdarúgás – értékelt Katona Sándor, a hazaiak edzője. – A meccs jelentős részében mi domináltunk, szerintem, ha nincs Gere kiállítása, akkor meg is tudjuk nyerni. A kiállításról nem tudok véleményt alkotni, mert számomra takarásban történt. Sokak szerint az egyből piros erős ítélet volt. Összességében a döntetlent reálisnak gondolom. Sajnálom, hogy a derbi után elmaradt a szokásos kézfogás...

Bücs Zsolt nem volt elégedett azzal, amit tapasztalt. – A SFAC nagyon durván játszott, három futballistánk súlyos sérülést szenvedett, akadt, amelyikük szándékos belépő nyomán – mondta az SC Sopron mestere. – Lipcsei Petihez hasonlóan úgy gondolom – bár most történt egy kiállítás –, nem kapunk elegendő védelmet a játékvezetőktől. Jellemző, hogy miután a szomszéd kispadról beszóltak nekünk, Takács még nekem mutatta fel a sárga lapot. A találkozó elején jobban játszott a SFAC, ám miután emberelőnybe kerültünk, több helyzetet dolgoztunk ki, és végül megérdemelten egyenlítettünk. Ezek tükrében az eredmény reális.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.