Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városi pingpongtorna
A diákoknak rendezett városi asztalitenisz-tornán több mint hatvanan játszottak. Fotó: Németh Péter

„Fontos, hogy minden sportág reflektorfénybe kerüljön”

Városi pingpongtorna

| Munkatársunktól | Sport

Általános és középiskolába járó diákok számára szerveztek asztalitenisz-tornát múlt héten Sopronban.

csarnokban három korcsoportba osztották múlt héten a gyerekeket. Az alsó és felső tagozatosok, valamint középiskolások mérkőztek meg egymással, természetesen külön versenyeztek a lányok és fiúk. A soproni oktatási intézmények mellett a nagycenki általános iskolából is érkeztek gyerekek a tavaszi megmérettetésre.

– Pingpongban is ősszel van diákolimpia, mi pedig azt szerettük volna, hogy tavasszal is legyen egy komolyabb, városi asztalitenisztorna – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – Próbálunk arra figyelni, hogy a lehető legtöbb sportágban tudjanak megmérkőzni a gyerekek. Elég szép mezőny gyűlt össze, hiszen 16 alsós, 25 felsős és 17 középiskolás diák nevezett a tornára.

A városi alapfokú általános iskolás és középiskolai egyéni asztalitenisz-tornán külön szerepeltek azok a játékosok, akik rendelkeznek versenyengedéllyel, azaz a Turris SE Sopron igazolt sportolói. Öt ilyen résztvevő volt a városi megmérettetésen.

– Érdekesség, hogy a tavalyi városi tornára nevezett egy olyan diák is, aki korábban járt asztalitenisz-edzésekre, de abbahagyta. Aztán a tornán elindult, jól szerepelt, ez pedig megadta neki a lökést ahhoz, hogy ismét igazolt játékos legyen. Fontos számunkra, hogy minden sportág egy kicsit reflektorfénybe kerüljön, a gyerekek sokféle mozgásformával ismerkedjenek meg – tette hozzá Szabó Bálint.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

50 csapat a szezonban

2024. 06. 12. | Munkatársunktól

Összesen ötven csapat fejezte be a küzdelmeket a Sopron városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A 2023/24-es szezonban 697 mérkőzést rendeztek, ezeke...