Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vasvilla kerékpártúra
A kerékpártúra népszerűsége töretlen, a kisgyermekektől a szépkorúakig mindenkit meg tudtak mozgatni Fotó: Griechisch Tamás

A bringásoké a jövő – korosztálytól függetlenül

Vasvilla kerékpártúra

| Munkatársunktól | Sport

Ezren teljesítették múlt vasárnap a 28. Vasvilla Családi Kerékpártúra 27 kilométeres távját, amelynek útvonala: Sopron–Fertőrákos–Balf–Sopron volt. A kerékpárosok idén is a Vasvilla-iskola udvaráról indultak el, s ide is érkeztek meg.

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok gratulált mindenkinek, aki végigtekerte a távot, és egyúttal méltatta a szervezők munkáját. – Sopron egy sportos város, mely nemcsak a profi sportsikerek miatt igaz, de az évről évre ismétlődő családi és baráti rendezvények miatt is – tette hozzá. 

– Az időjárás is kedvezett a programnak – ezt már Borossay György szervező közölte. – Számomra az a legfontosabb, hogy a résztvevők hibájából nem történt baleset, és csupán két kerékpár sérült meg. A túra népszerűsége töretlen, hiszen a bringásoké a jövő, korosztálytól függetlenül. A négy és fél éves gyermektől a szépkorúakig mindenkit meg tudunk mozgatni. A túra sikeres lebonyolításban nagy részt vállaltak az iskola tanárai és diákjai is.

Mint megtudtuk, sok támogatás érkezett idén is: több mint kétmillió forint értékben találtak gazdára ajándékok, köztük volt huszonkettő kerékpár, amelyet helyi vállalkozók, közéleti személyiségek, városvezetők ajánlottak fel. A résztvevők által összeadott nevezési díjakból százezer forinttal a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát, illetve ugyanekkora összeggel az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítványt segítik. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek