Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Véget ért a bajnokság
A seniorok között az Olajdepó Autószerviz – Szecsebama diadalmaskodott ­Fotó: Németh Péter

Véget ért a bajnokság

| Rázó László | Sport

Fél év csúszással, de véget ért a 2019/2020-as szezon a soproni kispályás labdarúgó-bajnokságban. A koronavírus-járvány miatt a tavaszi mérkőzések elmaradtak, ezt a félszezont ősszel pótolták, így gyakorlatilag áttértek a naptári év szerinti lebonyolításra.

– Kicsit izgultunk a járványhelyzet miatt, de végül minden probléma nélkül le meg tudtuk rendezni a tavaszról elhalasztott fordulókat az elmúlt hetekben – összegzett Szabó György, a Soproni Városi Szabadidősport Szövetség kispályáslabdarúgó-bizottságának vezetője. – Az időjárás is velünk volt, mindössze két esőnapot kellett pótolni a csapatoknak. Sportszerű küzdelem zajlott a pályákon, kirívó szabálytalanságokat szerencsére nem jegyezhettünk fel ebben az idényben. A csapatok kiváló körülmények között játszhattak, külön köszönet ezért városunk önkormányzatának. 

A bajnokság 1. osztályát az Erzsébet Kórház csapata nyerte, maga mögé utasítva az Aramis Söröző – Sportuszoda, valamint a Panama SK együttesét. A 2. osztályban az EXVAX végzett az élen, az ezüstérmet a Zamek FC, a bronzot pedig a Timbiero.com szerezte meg. A 3. osztályban az utolsó percig kiélezett küzdelem zajlott, a bajnoki cím sorsa a hétfő este rendezett, FC Radír – Hirschler rangadón dőlt el. A mérkőzés lapzártánk után ért véget, az azonban biztos, hogy a harmadik helyen a Séf-Mogul Fertőrákos végzett. A 4. osztályban a bajnoki címet a Tibor és Haverjai szerezte meg, második a Cliff Konyha Sopron Team, harmadik pedig a Pool Bar FC lett. A seniorok küzdelmében Olajdepó Autószerviz – Szecsebama, Közti II., Mozaik II. lett az első három csapat sorrendje.

Szabó György felhívta a csapatok figyelmét arra, hogy a Krasznai-csarnokban idén is megrendezik az Advent Kupát és a téli teremlabdarúgó-bajnokságot – mindkettőre várják a résztvevők jelentkezését.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...