Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Véget ért egy fejezet
A Zalaegerszeg ellen játszott meccset a hétvégén az SVSE Fotó: Godavszky Helga

Az utolsó hazai mérkőzésen búcsúztak el a közönségtől

Véget ért egy fejezet

| Páder Vilmos | Sport

A soproni labdarúgás az elmúlt 25 évben megjárta a poklot és a mennyet egyaránt. A legfrissebb hír viszont nagyon lesújtó, az SVSE NB II-es labdarúgói a múlt hétvégén az ZTE elleni bajnoki találkozón búcsúztak el hálás, kitartó közönségüktől.

A Zalaegerszeg elleni találkozó nem egy volt a sok közül, hanem a soproni profi labdarúgás utolsó hazai mérkőzése. Az együttest működtető gazdasági társaság fizetésképtelensége miatt nem tudja tovább finanszírozni a csapatot. A gondokat csak tetézte, hogy a sok sérült miatt alig állt össze a keret. Két órával a mérkőzés kezdete előtt még sok nyitott kérdés volt.

A gondokat végül az SC Sopron Utánpótlás-nevelő Egyesület vezetése oldotta meg. A kettős igazolással rendelkező játékosait – akik előző nap bajnoki mérkőzést játszottak a Diósgyőr ellen – a felnőtt csapat rendelkezésére bocsátotta. Az öt fiatal – Kovács Alex, Erdősi Dominik, Gere Richárd, Gáncs Gergő, Bódog Adrián – példaértékű játéka nagy tetszést aratott a közönség körében. Régen hallott vastaps közepette vonultak ki a csapatok, majd a mérkőzés végeztével a drámai hangulatot is széppé varázsolták. Senki sem bánkódott a 3–1-es vereség miatt, mert aki jelen volt, az látta, hogy nem érdemelt vereséget a fiatal társaság, de a szerencse a zalaiak mellé állt.


„Búcsúzni csak nagyon szépen szabad”– szól a népszerű sláger. Megható látvány volt, ahogy a csapat és a stáb tagjai a szurkolók elé vonultak és könnyes szemmel búcsúztak. Az elkövetkezendő években – férfi vonalon – biztosan nem lesz NB II-es képviselete Sopronnak...

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.