Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vereség az MTK-tól
Tizennégy fordulóban nyolc vereség és egy győzelem az SVSE mérlege. Folytatás idegenben október 29-én a volt NB I-es Gyirmót csapata ellen. Fotó: Németh Péter

Az SVSE az utolsó helyről várja a következő fordulót

Vereség az MTK-tól

| Páder Vilmos | Sport

A nagy múltú, patinás együttes, az MTK Budapest volt a soros ellenfele az SVSE csapatának hazai pályán az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. A fővárosi kék–fehérek igazolták jó hírüket, magabiztos, látványos focit játszva könnyedén szerezték meg 4–0-s győzelmüket.

A hazaiak nem találták meg a vendégek játékának ellenszerét, s már a hetedik percben zörgött Heinrich hálója, majd a harmincötödik percben egy újabb találattal végleg eldőlt a mérkőzés. Az SVSE a két tizenhatos között próbálkozott, de veszélyt nem jelentett a fővárosiak kapujára. A soproniak nagyon megilletődötten játszottak, s nagyon tisztelték a volt válogatottakkal felvonuló kék–fehéreket.


A tabellán a szakadék egyre nagyobb, jelenleg az utolsó helyről várja az SVSE a következő fordulót. (Az elmúlt öt évben soha nem állt ilyen rossz helyen a csapat.) A sorsolás sem kedvező Sifteréknek, a tizenötödik fordulóban a volt NB I-es Gyirmót FC-hez látogatnak, majd azt követően szintén idegenben, Mosonmagyaróváron játszanak.

Hazai pályán legközelebb november tizenkettedikén láthat bajnoki fordulót a soproni szurkolótábor, az ellenfél a Győri ETO lesz.


A tények nagyon lesújtóak. A számok sok mindent elárulnak, tizennégy forduló alatt nyolc rúgott és huszonkét kapott gól, nyolc vereség, s mindössze egy győzelem bizonyítja, hogy nagy a baj.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...