Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vetési Imre emléktorna
A Sportiskola csapatai az U12-től az U18-as korosztályig pályára léptek a Vetési emléktornán. Fotó: Németh Péter

Erőfelmérésnek számítanak ezek a kosárlabda-mérkőzések

Vetési Imre emléktorna

| Munkatársunktól | Sport

A Soproni Sportiskola több korosztályos csapata, valamint a SMAFC felnőtt együttese is pályára lépett hétvégén a Vetési emléktornán.

Az egykori kiváló edző, Vetési Imre több soproni csapatnál is dolgozott, volt a Soproni Postás női együttesének, az SKC-nak és a SMAFC-nak is vezetőedzője. A soproni kosárlabdasport ikonikus alakjának emléke előtt évek óta tornával tiszteleg a Sportiskola.

– Vetési Imre nevét mindenki ismeri, akit komolyabban érdekel a soproni kosárlabda – fogalmazott Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. – Igazi legenda volt Imre bácsi, aki a Sportiskolánál is dolgozott, munkássága alapján pedig egyértelmű, hogy a legnagyobb tisztelettel beszélünk róla. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy az emléktornát megrendezzük, komoly hagyomány ez már nálunk.

A Vetési emléktorna tulajdonképpen a felkészülési időszak zárása a Sportiskolánál. A bajnokság előtt egyfajta erőfelmérésnek számítanak ezek a mérkőzések, amelyek tervezetten illeszkednek a felkészülési időszak programjába. A Sportiskola U12, U13, U14, U15, U16 és U18-as csapatai is pályára léptek egy-egy mérkőzés erejéig.

A tornán adták át a Sportiskola előző szezonban kiemelkedően teljesítő kosarasainak díját. Az elismerést Makk Milán, Csátaljay Péter és ­Csendes Péter vette át.

Emlékmeccs az emléktornán

Az emléktorna keretében külön edzőmérkőzést is rendeztek. Mogyorósy Szilárd még aktív kosárlabdázóként szenvedett tragikus, halálos kimenetelű balesetet. Az egykori kiváló kosárlabdázó szerepelt a Körmend mellett a SMAFC és az SKC csapataiban is. A Mogyorósy emlékmérkőzésen a SMAFC a Körmend U20-as és felnőtt játékosaiból álló együttesével találkozott. A végeredmény 66–84 lett.

– NB I. B csoportos együttesünknek ez volt az első fellépése hazai pályán – tette hozzá Horváth József. – Új edzővel, Farkas Dáviddal vágunk neki az idei szezonnak, remélem, sikeresen szereplünk majd a bajnokságban. Augusztusban rengeteget dolgoztak a fiúk, bízom benne, hogy ennek a munkának meglesz az eredménye. Az SKC-ból Csátaljay Péter és Schöll Richárd játszhat nálunk, kérdés, mennyire számíthatunk rájuk, hiszen egyelőre nem tudjuk, mennyi játéklehetőséget kapnak a profi csapatban. A SMAFC mellettük a Sportiskola tehetséges fiataljaiból és rutinosabb, lelkes amatőr kosárlabdázókból áll össze.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...