Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vidékbajnok tornászok
Gyermek kezdő és haladó tornászok (b–j): Lázár Luca, Horváth Lotti, Fodróczy Zsófia, Kiss Kata, Hercegfalvi Liza, Henye Virág, Hámori Hanna.

Vidékbajnok tornászok

| Rázó László | Sport

A májust is versenyzéssel kezdték a soproni tornászok: az STC fiataljai négy korcsoportban mérették meg magukat – szép eredményekkel.

A gyermek kezdő kategóriában a két tavaszi forduló összesített eredménye alapján vidékbajnok címet szerzett a Soproni Torna Club. A csapat tagjai: Henye Virág, Hámori Hanna, Horváth Lotti, Hercegfalvi Liza és Lázár Luca.

Egyéni összetettben is szépen szerepelt ez a korosztály: Hercegfalvi Liza 4., Horváth Lotti pedig a 6. helyen végzett.

Gyermek haladó korcsoportban két egyéni indulóval, Kiss Katával és Fodróczy Zsófiával képviseltette magát a soproni klub. Edzőik, Szűts Judit és Horváth Imre szerint a lányok szépen helyt álltak: Kiss Kata a 26., Fodróczy Zsófia pedig a 29. helyen végzett.

A „Zsebibaba” III. korcsoportban új, egészen fiatal csapattal versenyzett az STC, ennek ellenére Csete Ágnes és Horváth Martin tanítványai nagy meglepetésre az ötödik helyezést érték el. A csapat tagjai: Fark Barbara, Fodróczy Anna, Iszló Jázmin, Horváth Blanka, Jandl Menta, Jánosik Tamara, Majer Lili és Polyák Flóra.

Hosszú évek után először az elit kategóriában is indult soproni tornász: serdülő 1. osztályban Pölz Réka – aki Kőhidiné Fleck Szilvia és Főző Csaba tanítványa – a 26. helyen végzett.

– A lányok rengeteg munkával készültek ezekre a megmérettetésekre, kihasználva minden lehetőséget az edzésekre, időt és energiát nem sajnáltak azért, hogy megvalósítsák álmaikat – mondta Kőhidiné Fleck Szilvia, az STC szakosztályvezetője. – Azt hiszem, a gyermek kezdő csapatunk által elért aranyéremnél nem is jöhet komolyabb elismerés számunkra. Nagyon büszkék vagyunk minden lányra, függetlenül a helyezésektől, hiszen rajtuk kívül csak mi, edzők ismerjük azt az utat, ami ezekhez az eredményekhez vezetett. A versenysorozat ősszel folytatódik, addig is kemény edzésekkel és edzőtáborokkal készülünk tovább.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...