Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Világraszóló eredmények
A Kamikaze Kyokushin Karate Kai egyesület sportolói és edzőjük, Polacsek Zoltán (felső sor középen) Fotó: Németh Péter

Világraszóló eredmények

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt 15 évben számtalan versenyen diadalmaskodtak a Kamikaze Kyokushin Karate Kai Sopron Egyesület sportolói.

A Kamikaze Kyokushin Karate Kai Sopron Egyesületet 2003-ban Polacsek Zoltán 5 danos és Gödölle Balázs 2 danos karatemesterek alapították. Sajnos Gödölle Balázs nagyon fiatalon hét éve elhunyt. Emlékét minden évben házi versennyel tartják életben. 

Az egyesület célja a versenyzési lehetőségek biztosítása, az egészséges életre nevelés, kemény és kitartó edzésekre való ráhangolás, valamint a karate szellemi és fizikai értékeinek átadása minden generáció számára. Az elmúlt több mint 15 évben ebben a szellemben működött és működik az egyesület. Versenyzői sok sikert értek el különböző hazai és nemzetközi versenyeken. Taglétszáma fokozatosan nő, jelenleg 65 fővel működik a klub, ebből 20–25-en rendszeresen versenyeznek. Az egyesület legnagyobb ásza dr. Szepesi Csenge, aki a karate őshazájában, Tokióban 2015-ben megnyerte a súlycsoport nélküli világbajnokságot, valamint Európa-bajnokságon négyszer állt a dobogó legmagasabb fokán. 2013–2016 között (visszavonulásáig) veretlen maradt a soproni karatesport büszkesége. Azóta két kisgyermek boldog édesanyja, példát mutatva ezzel a fiataloknak. A jelenlegi versenyzők is sikeresek: Görög Bettina, Neuherz Szonja, Makk Sára a korosztályos Európa-bajnokságok dobogós helyezettjei. A klub feltörekvő ifjú tehetsége Kránitz Mátyás, aki a közeljövőben Vilniusban felnőtt Eb-n is megmutathatja tudását. A fiatalok közül meg kell említeni Lencsés László, Szép Dániel, Makk Réka, Varga Bori nevét. Az egyesület három csoportban dolgozik két helyen, a legkisebbek a Hunyadi-iskolában szerdán és pénteken 18 órától, a haladó gyerekek kedden és csütörtökön a Hetvényi-kollégium tornatermében, míg a felnőttek mindkét helyen minden este edzenek.

A klub minden évben tart edzőtábort felnőtt és gyerek sportolóinak egyaránt, illetve a szellemi értékek ébrentartása érdekében időnként néhány napos böjttábort rendez. A tagok közül többen megszerezték a fekete övet: Cséry Katalin 1 dan, Kutasi István 2 dan, Mattiashits Norbert 1 dan, Szepesi Csenge 3 dan, Spéder István 3 dan, illetve az alapító, Polacsek Zoltán 5 dan.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...