Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Világsztár soproni mezben
„Beppe” Signori 2005 októberétől játszott Sopronban.

Egyszer a Ferrarijával érkezett Sopronba, mert kimaradt a repülőjárata

Világsztár soproni mezben

| Papp Győző | Sport

Az olasz Giuseppe Signori neve hallatán mindenki felkapta a fejét nagyjából még két évtizeddel ezelőtt is. Az 1994-ben világbajnoki ezüstérmes, a Serie A-ban háromszoros gólkirály a 2005/06-os idényben erősítette az SC Sopront.

A magyar légiós mezőny egyik leghíresebb tagja végül 10 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, és ezeken három gólt szerzett. – Megismerkedtem Marius Vizerrel, a klub többségi tulajdonosával. Szimpatikus volt a személye, s igen meggyőzőnek tűnt az az elszántság, amellyel a klubot próbálja sikerre vezetni. Ha a pénz játszotta volna a főszerepet a döntésemben, akkor az e tekintetben kedvezőbb ajánlatok valamelyikét fogadtam volna el – nyilatkozta Signori az idejövetelekor, 2005 októberében.

Az itáliai gólvágó első októberi pályára lépése során a hideg, szeles, esős idő ellenére 4800-an jöttek ki a Vasas elleni meccsre. Később egy Honvéd elleni, idegenbeli három–nullás soproni győzelem során csúnyán megsérült, majd négy–öt hetes felépülést követően lépett pályára ismét. Utolsó meccsét 2006 áprilisában játszotta soproni színekben, akkor a Vasas otthonában 1–1-re végzett az együttes. A közönség szerette a játékát, fazont és tartást adott a csapatnak.


– Beppe a klub számára a legolcsóbb játékos volt, mivel az általunk utalt havi fizetése mindösszesen csak nettó kétszázötvenezer forint volt – emlékezett korábban Gőbl Gábor, aki az FC Sopron ügyvezető igazgatója volt akkoriban. – Az ezen felüli jövedelmét a klubtulajdonos, Marius Vizer Ausztriában bejegyzett sportmarketing-ügynöksége állta. Ezért Signori az arculatát, a nevének a kereskedelmi használati jogát átadta ennek a marketingcégnek, amely bevételekre tett szert azáltal, hogy Kínában, az ottani futballpiacon megjelentek a Signori mezek és az ajándéktárgyak. Signori az akkoriban frissen megnyílt lövéreki ­Fagus Hotel egyik lakosztályában lakott, bolognai otthona és Bécs között általában menetrendszerű járatokkal repült, de egy alkalommal a Ferrarijával érkezett meg Sopronba, ugyanis kimaradt a járata.

A csapattársak szerint Signori kedvező benyomást keltett az öltözőben és a pályán egyaránt, a bajnokság végén szép emlékekkel távozott.

– Sopron kellemes légkört sugárzott, jól éreztem magam a városban. Barátságos környezetben éltem, és a csapattársaimra is mindig szívesen gondolok majd vissza – jelentette ki a búcsúzásakor.

Kapcsolódó cikkek