Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatér Babos Tímea
Babos Tímea

Sopron díszpolgára édesapjával és párjával készül

Visszatér Babos Tímea

| Kóczán Bálint | Sport

Egyre gyakrabban tűnik fel Sopronban Babos Tímea, pár hete pedig a sportgálán vehetett át elismerést. A teniszező sérülése javul, és már október végén ismét szoríthatunk érte a teniszpályákon.

– Nemrég ismét Sopronban láthattunk. Milyen érzés volt részt venni a sportgálán, és egyáltalán mekkora feltöltődést jelent itt lenni a szülővárosodban?

– Sopron az otthonom, a szívem mindig hazahúz. Örömmel jövök, hiszen itt a családom, rengeteg barátom, és díszpolgárként a város sorsát is szívemen viselem. Ha itthon vagyok, az erdő melletti pályákon edzem, szívesen sétálok, futok, bicajozom az erdőben. Rengeteg élmény és emlék köt ide, de mindig gyűjtök újakat.

– Jelenleg mivel telnek a napjaid, hogy halad a rehabilitációd?

– Szerencsére az Achilles-sérülésem javul, így már mintegy nyolcvan százalékos munkát végezhetek. Vannak mozdulatok, gyakorlatok, amikor sajnos fáj a csípőm, de igyekszem nem erre figyelni. Mindent megteszek azért, hogy minél előbb újra a pályán lehessek, de türelmesnek kell lennem. Hiszem, hogy minden okkal történik, így bízom benne, hogy ennek a kényszerleállásnak is oka volt és eredménye is lesz.

– A legfontosabb kérdés, ami mindenkit érdekel: mikor láthatunk újra a pályán?

– Október végére, november elejére tervezem a visszatérést; remélem, összejön.

– Párosban a világ legjobbjaihoz tartozol, de az utóbbi időben több kérdőjel is volt partneredet illetően. Látod már, hogy kivel fogsz játszani?

– Kiki (Kristina Mladenovics) januári visszalépésén nagyon nehezen tettem túl magam, de Vero (Kudermetova) személyében új párra találtam. Meg is volt az összhang, játszottunk jó meccseket, megvertük a világ egyik legjobb párosát, de az olimpia miatt Veróra gyakorlatilag ráparancsolt az orosz szövetség, hogy orosz párral játsszon. Azóta „természetesen” ők is szétváltak, de a sérülésem miatt nem gondoltam volna, hogy korrekt lenne hitegetni bárkit is. Nem hiszem, hogy egyedül maradnék, van idő párt találni, és fogok is.

– Egyesben is biztosan nagy terveid vannak…

– A legnagyobb tervem, hogy egészséges legyek, és teljes munkát tudjak végezni. Ismét édesapámmal edzem, a barátom a kondiedzőm, szóval olyan emberek állnak mellettem, akiknek nemcsak a karrierem, hanem én magam is fontos vagyok. Vannak súrlódások, de minden kapcsolat ilyen, és a lényeg, hogy vakon bízom bennük.

– Mindent megteszek azért, hogy minél előbb újra a pályán lehessek, de türelmesnek kell lennem – nyilatkozta lapunknak Babos Tímea. Fotó: RAY GIUBILO

Kapcsolódó cikkek