Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vitorlások a Fertő tavon
Jelenleg az új vitorlás- és horgászcsónak-kikötőt alakítják ki a Fertő-parton.

A fejlesztés után egész évben nyitva lehet a vitorláskikötő

Vitorlások a Fertő tavon

| Sport

A fejlesztésnek köszönhetően egész évben megfelelő körülmények között lehet edzéseket tartani, és a versenyeket is jobb feltételekkel tudják majd megrendezni – ezt tapasztalták a vitorlások a Fertő-parton.

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség (FVSZ) vezetői látogattak a Fertő-parti fejlesztés részeként készülő új vízisport-központba. A szövetséggel már a beruházás tervezési fázisa óta rendszeresen egyeztet a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

– Kezd körvonalazódni az, amit évekkel ezelőtt megálmodtunk – fogalmazott Schneider István, az FVSZ társelnöke. – Külön öröm számunkra, hogy gyakorlatilag ugyanazt látjuk visszaköszönni itt a valóságban, mint amit akkoriban a terepasztalon láttunk.

A kivitelezési munkákat Kárpáti Béla, a beruházásért felelős Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezetője mutatta be. Kiemelte, hogy a kezdetektől a szövetség szakmai elvárásai szerint alakították ki a beruházás ezen részét, az együttműködés pedig azóta is folyamatos.

– Minden infrastrukturális feltétel rendelkezésre fog állni a megújuló Fertő-parton, hogy a vitorlások egész évben használni tudják a tavat – hangsúlyozták az egyeztetés résztvevői.

– Korábban minden ősszel el kellett hagynunk a területünket, hiszen a közműveket lezárták – magyarázta ­Schneider István. – Ennél fogva nem tudott folyamatosan működni a vitorláskikötő, és bár igény lett volna arra, hogy egész évben legyenek edzések, ezt nem tudtuk biztosítani. A jövőben a hidegebb időben megtartott edzés után meleg öltöző és zuhanyzási lehetőség várja majd a sportolóinkat.

Az FVSZ társelnöke szerint a nemzetközi és hazai versenyek szervezése és az azokra való felkészülés szempontjából is nagy előnyt jelent majd az új létesítmény.

– Egy olyan központ lesz itt, ami lehetővé teszi a szárazföldi edzéseket és az erőnléti felkészítést is, nem utolsó sorban pedig az elméleti felkészüléshez is helyszínt biztosít. Ezeket korábban különböző helyeken tudtuk megoldani, bonyolult logisztikával – tette hozzá a szövetségi vezető.

A Fertő-parti beruházás helyszínén jelenleg az új vitorlás- és horgászcsónak-kikötő kialakítási munkálatai zajlanak. A partszakasz szádfalazása már befejeződött, a mederkotrás pedig folyamatos a területen.

Forrás: fertopart.hu

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.