Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízilabda: egri győzelem
Két hétvége, két vízilabda kupadöntő Sopronban – a férfiaknál a Ferencváros, a hölgyeknél meglepetésre az Eger játékosai ünnepelhettek. Fotó: Németh Péter

A döntőben az Eger kapusa, Kiss Alexandra bravúrt bravúrra halmozott

Vízilabda: egri győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Újabb hétvége – újabb csúcsvízilabda Sopronban. A férfiak után a hölgyek kupadöntőjét is városunkban, a Lőver uszodában rendezték meg.

Négy csapat: az Eger, a Szentes, az UVSE és a Dunaújváros vett részt a hétvégi női vízilabda Magyar Kupa négyesdöntőjén. A „vízilabdaláz” nem hagyott alább, nyolcszáz néző volt kíváncsi a két elődöntőre. Mindkét találkozó óriási küzdelmet, kiegyenlített játékot hozott. Az Eger–Szentes találkozón ötméteresekkel jutott a döntőbe a Heves megyei együttes, a másik ágon pedig egyetlen találat döntött az UVSE–Dunaújváros derbin. A két végeredmény: Eger–Szentes: 6–6; ötméteresek után 4–3. UVSE–Dunaújváros: 7–8.

A vasárnap esti vízilabda-finálét aztán ismét közvetítette az M4 Sport csatorna, így ország-világ láthatta, hogy egy ilyen komoly, rangos sporteseményt is profi meg tudnak rendezni a soproni Lőver uszodában. Az idén átadott létesítményben a kupadöntőre csaknem ezer szurkoló gyűlt össze, akik lelkesen biztatták a csapatokat.

A finálé esélyese a Dunaújváros együttese volt, amely címvédőként érkezett a négyesdöntőre. Az „egri nők” azonban másként gondolkoztak az esélyekről: a csapat kapusa, Kiss Alexandra bravúrt bravúrra halmozott, 3–0-ra is vezetett az Eger, majd fordított ugyan a Dunaújváros, de a hihetetlen izgalmas végjátékot ismét az egriek bírták jobban. Így megszerezték a Magyar Kupa elsőséget, a végeredmény: Eger–Dunaújváros: 7–6.

A győzteseknek járó aranyérmeket és a díszes kupát ez alkalommal is városunk polgármestere, dr. Farkas Ciprián, valamint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át. Az eseményen részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.