Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vízilabda kupadöntő(k)
A Ferencváros játékosai ünneplik győzelmüket a BENU férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében a soproni Lőver uszodában. A Ferencváros címét megvédve 12–9-re győzött a Szolnok ellen a fináléban

A hölgyek mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezik a Lőver uszodában

Vízilabda kupadöntő(k)

| Sport

Múlt pénteken és szombaton a férfiak szálltak medencébe, ezen a hétvégén pedig a hölgyek számára rendeznek kupadöntőt a vízilabdában. A helyszín mindkét alkalommal a soproni ­Lőver uszoda.

Az új létesítményben kiváló hangulatban zajlott a férfiak négyesdöntője: a pénteki elődöntőkben vízbe szállt a hazai vízilabdasport egyik ikonja, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Dénes, a Ferencváros pedig 14–10 arányban legyőzte a Vasas együttesét.

A másik elődöntőben is izgalmas játékot és sok gólt láthatott a soproni közönség, a Szolnok végül 15–11-re diadalmaskodott az OSC ellen.

Szombaton aztán következhetett a történelmi esemény: vízilabda Magyar Kupa döntőt rendeztek városunkban. A Ferencváros és a Szolnok mérkőzésén telt ház volt a Lőver uszoda lelátóján, a találkozóra sokan jöttek drukkolni Szolnokról, de természetesen ott voltak a Fradi törzsszurkolói is – emellett sokan mentek ki Sopronból is megnézni a kupadöntőt.

A meccs valódi demonstráció volt a vízilabdasport számára: gyönyörű gólokat, parádés védéseket láthatott a nagyérdemű, felváltva vezettek a csapatok, és csak az utolsó percekben dőlt el a finálé – a Fradi javára. A kupadöntő végeredménye: Ferencváros–Szolnok: 12–9.

A kupagyőzelemért járó serleget dr. Farkas Ciprián polgármester és Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át a Fradi játékosainak. Aki kedvet kapott a vízilabdához, ezen a hétvégén sem fog unatkozni: szombaton és vasárnap szintén a soproni Lőver uszodában rendezik meg a BENU női vízilabda Magyar Kupa négyesdöntőjét.

A női kupadöntő (2021. december 18–19., Lőver uszoda) programja:

Elődöntők: szombat 17 óra: UVSE-Hunguest Hotels – Dunaújvárosi FVE, szombat 19 óra:

Tigra-ZF-Eger – Valdor Szentes. Döntő: vasárnap 19.45 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek