Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
20 éves a soproni klub
Horváth Gabriella és Kovács Attila, a Hangár Music Garden Sopron tulajdonosai az elismeréssel

Az év könnyűzenei helyszíne lett a Hangár Music Garden

20 éves a soproni klub

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Hangszeresek Országos Szövetsége idén is átadta az Öröm a zene díjakat tíz kategóriában. Az év könnyűzenei helyszíne elismerést Horváth Gabriella és Kovács Attila (QQ), a Hangár Music Garden Sopron tulajdonosai kapták – velük beszélgettünk.

– Hogyan fogadtátok a díjat?

– Nagyon jólesett. Úgy érezzük, hogy a 20 éves munkánkat is elismerte ezzel a díjjal a szakmai szervezet, és ez valóban nagyon megtisztelő.

– Ez egy országos elismerés. A magyar klubok között hova sorolnátok a Hangárt?

– Néhány éve készült egy felmérés, ahol azt hasonlították össze, hogy a vidéki könnyűzenei klubokban az akkori topzenekarokból hányan léptek fel, és ebben az élen végeztünk a koncertek számát tekintve. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy mi vagyunk a legjobbak, de szerintünk a Hangár megtalálható a top tízben.

– Hogyan jött létre a klub?

– Egy zenekari próbateremből indult a Hangár Music Garden kifejezetten rockklubként. Aztán folyamatosan nyitottunk mindenféle stílus felé. Például öt–hat éven keresztül, amikor az elektronikus zene volt a piacvezető, neves nemzetközi dj-k fordultak meg nálunk. Az egyik akkor népszerű lemezlovas egy nemzetközi díjátadón említette meg a Hangárt. Emellett természetesen igyekeztünk az élőzenei programokból is az általunk legigényesebbnek tartottakat megvalósítani.

– Ki tudnátok emelni néhány emlékezetes koncertet?

– Nehéz erre válaszolni… Kezdetben óriásiak voltak az Anima, Tankcsapda, Kispál bulik, de legendásak a Lord-koncertek is, és a Brains-bulik is hatalmasak. Sok-sok barátság alakult ki, például a közelmúltban lépett fel a 30Y, Beck Zoliékkal nagyon jóban vagyunk.

– A hely egyik különlegessége, hogy folyamatos fellépési lehetőséget biztosít a helyi tehetségeknek is.

– Ez így van. Immár 15 éve szervezzük a Sop-Rock tehetségkutató versenyt a Hangszeresek Országos Szövetségével. Ezen kívül gyakran játszanak nálunk a soproni zenekarok.

– A pandémia mennyire befolyásolja a klub életét?

– Nehézségek vannak, de ez országos szinten is tapasztalható. Sajnos, most mindenkit súlyt ez a helyzet ebben a szakmában. Bízunk benne, hogy pályázatok által kapunk olyan segítséget, amivel át tudjuk vészelni ezt az időszakot. 

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...