Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Crowstand tervei
A zenekar stílusát a ’70-es, ’80-as évek rockzenéje határozza meg Fotó: Traxler Gábor

A Crowstand tervei

| Munkatársunktól | Sztárok

Fordulópontot hozhat az idei év a soproni Crowstand életében, a zenekar teli van tervekkel.

 Ami talán a legnagyobb durranás, hogy meghívást kaptunk egy szeptemberben in­­du­­ló erdélyi turnéra. Jelenleg ennek az előkészületei és a szervezési munká­latai folynak – kezdte Friedl János. A zenekarvezető hozzátette, ez egy olyan lehetőség számukra, amely további külföldi meghívásokat eredményezhet. – Várhatóan hat állomása lesz a programnak, így több he­­lyen is bemutatkozhatunk majd. A terv az, hogy a koncertekről jó minőségű hang- és videóanyagot készítsünk. Ez nem­­csak promóció szempontjából fontos, hanem nekünk is lesz egy maradandó emlékünk – mondta a gitáros.

A zenekar stílusát a ’70-es, ’80-as évek rockzenéje határozza meg Fotó: Traxler Gábor

A Crowstand júniusban lesz hároméves, stílusukat változatlanul a ´70-es, ´80-as évek rockzenéje határozza meg.

– Természetesen újabb dalokon dolgozunk. A közönség igényelte, hogy magyar előadóktól is játsszunk ilyen stílusú dalokat. Ennek a kérésnek próbálunk eleget tenni – árulta el a zenész.

A soproni formáció idei fellé­­péssorozata egy május 13-i jótékonysági koncerttel kezdődik Sop­­ronkövesden, majd a tervek szerint június 10-én a GYIK kerthelyiségének nyitóbuliján zenélnek: – Ez a koncert tavaly nagyon jól sikerült, fergeteges rockeste volt, lelkes közönséggel! Reméljük, idén is hasonló lesz a hangulat – mesélte a ze­­nekarvezető.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...