Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jó sminktetoválás nem kihívó
A sminktetoválásnak harmonizálnia kell a vendég arcával, kiemelve a természetes szépségét – hangsúlyozza Varga Judit kozmetikus. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

A jó sminktetoválás nem kihívó

| Madarász Réka | Sztárok

A kozmetikai tetoválás nem helyettesíti a sminket, de megkönnyíti a reggeli készülődést: csak felteszünk egy kis szempillaspirált, egy ragyogó szájfényt, és már indulhatunk is a dolgunkra.

– A sminktetoválást mindenkinek ajánlom, akinek nem szimmetrikus, illetve hiányos a szemöldöke vagy szeretné, hogy legyen egy alap sminkje – kezdte Varga Judit, akit Koronikáné Faragó Lenke avatott be a tetoválás fortélyaiba. – A szemkontúr különösen javasolt szemüvegeseknek, akik sokszor küzdenek azzal, hogy nem tudják kifesteni a szemüket, ugyanis szemüveg nélkül nem látnak jól. A kor előrehaladtával szintén egyre nehezebb a megereszkedett szemhéjat úgy kihúzni, hogy ne kenődjön el a festék.

Ha valaki különleges alkalomra készül, természetesen ceruzával, tussal vagy rúzzsal ünnepivé varázsolhatja a tetoválását, ami már – a szamárvezetőt követve – sokkal egyszerűbb lesz.

– Azt is Lenkétől tanultam, hogy a jó tetoválás soha nem lehet kihívó, túlzott. Harmonizálnia kell a vendég arcával, kiemelve a természetes szépségét – folytatta Judit, aki már több mint 15 éve tetovál. – A szimmetriára mindig törekszünk, de ezt sem szabad túlzásba vinni, hiszen mi sem vagyunk szimmetrikusak. Éppen ezért a folyamat legfontosabb része a szín megbeszélése után a kirajzolás. Mindig a vendéget lefektetve rajzolok, viszont többször is felültetem, mert úgy mutatja a valós formát.

Az a bőrtípustól függ, hogy rögtön beveszi-e a festéket, illetve hogy meddig marad benne. A legtartósabb a szemkontúr, ennél használják a legsötétebb tónust. Akik a friss színeket szeretik, 2–3 évente „felújíttatják” a tetoválásukat.

– Egyesek a színtől, mások a fájdalomtól félnek – tette hozzá a kozmetikus. – Lágy zenével, beszélgetéssel törekszem a vendég számára tökéletes nyugalmat biztosítani. Ma már annyira hatékony érzéstelenítők vannak, hogy többen elaludtak, miközben dolgoztam. Az is gyakran előfordul, hogy a vendég kísérője kap kedvet, miután látja, hogy nem is annyira veszélyes a tetoválás.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...