Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

„A nyári alak télen készül”

| Madarász Réka | Sztárok

Ha nem akarunk a bikiniszezon előtt pár héttel kétségbeesetten edzőhöz, dietetikushoz és/ vagy alakformáló szalonokba rohangálni, akkor érdemes szem előtt tartanunk: „a nyári alak télen készül”.

Bár a konditermek és a szaunák zárva tartanak, a szép sziluettért otthon is rengeteget tehetünk: házilag is feszesíthetjük a bőrünket, kezelhetjük a narancsbőrt, fokozhatjuk a zsírégetést és a méregtelenítő folyamatokat. Nem kell hozzá más, mint egy speciális tekercselő fólia és egy, a drogériák többségében is kapható zsírégető, izzasztó hatású krém, gél vagy olaj. A készítmény felvitele előtt radírozzuk le a kezelni kívánt bőrfelületet (comb, fenék, csípő, derék, has), ugyanis a hatóanyagok könnyebben bejutnak a bőrbe az elhalt hámsejtek eltávolítása után. A tekercselő fóliát tekerjük körbe először mindkét lábunkon – a térdtől a combtő irányába haladva –, majd folytassuk a hasunkon. A 30–60 perces hatóidő alatt takarókba burkolva is izzadhatunk, de mozgással még intenzívebbé tehetjük a hatást. A kezelést hetente két-háromszor érdemes megismételnünk.

– Ahogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma alkat sem – tudtuk meg Grubichné Anikótól, egy soproni alakformáló stúdió tulajdonosától. – Személyre szabott kezeléseket kínálunk a vendégeinknek, legyen szó súly-, alak-, kritikuszóna- vagy kötőszöveti problémáról. Ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem járó konzultáció során alakítjuk ki a kezelési tervet.

Anikó tapasztalatai alapján a jó alak eléréséhez szükség van a megfelelő táplálkozásra is. Ha valaki nem változtat az életmódján, sokkal lassabban fogja elérni a kívánt eredményt. Az sem mindegy, hogy mióta van valakinek súlyfeleslege: minél régebben szedte fel a kilókat, annál nehezebb tőlük megszabadulnia.

– Sokaknak fontos, hogy kontroll alatt legyenek, és olyan miliőben, ahol nemcsak a testet szépítjük, hanem akarva-akaratlanul a lelket is ápoljuk – folytatta a szakember. – Lényeges, hogy a vendég együttműködő legyen, fogyasszon sok folyadékot, és figyeljen oda a rendszeres mozgásra is.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...