Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A retró házibulik világa
Az Erzsébet-kertben adott fergeteges koncertet a Showtime Bulizenekar. Fotó: Rombai Péter

Showtime Bulizenekar: Nagyrészt magyar dalokat játszanak

A retró házibulik világa

| Kóczán Bálint | Sztárok

A nyár egyik legnagyobb partiját adta az Erzsébet-kertben a Showtime Bulizenekar, amely hamarosan 10 éves fennállását ünnepli. A helyi formáció életében változás várható, hiszen új énekesnője lesz a csapatnak. Betuker Botonddal beszélgettünk.

– Sok soproni számára emlékezetes marad a nyári koncertetek. Ti hogy emlékeztek rá vissza?

– Hamarosan 10 évesek leszünk, ezért arra gondoltunk, hogy jó lenne ezt nagy körben megünnepelni. Célunk egy volt: mindenki érezze jól magát, és feledje el a hétköznapok gondjait. Igazán pörgős bulival készültünk, ahol egy percig sem volt megállás. Megtisztelő volt látni a színpadról az elképesztő embertengert.


– Minek köszönhető, hogy ennyire jól sikerült a buli?

– Úgy érzem, az emberek ki vannak éhezve a valódi szórakozásra. Ezalatt azt értem, hogy önfeledten, felszabadultan merjünk énekelni, táncolni, és kiereszteni a gőzt. Igazi rock and roll életérzés volt, amely olvasatomban annyit takar, hogy merj nagyot álmodni, és tegyél meg érte mindent padlógázzal, szabadon, alázattal, szívvel és a tőled telhető legnagyobb tudással. A hangulatot tovább emelte a kiváló idő és az Erzsébet-kert adta környezet. Mintha két órára más világban lettünk volna. Ott és akkor nem számított más, csak a közösségi élmény. A színpadon ilyenkor megáll az idő, csak te vagy és a közönség. Csak akkor lesz valami sikeres, ha az ember szívvel-lélekkel és odaadással dolgozik. Hálásan köszönjük a kitörő ovációt és a kétszeres visszatapsolást. Köszönjük barátainknak (Szenior Örömtánc, Szupper Fanni, Walter Attila), akik a koncert elején megalapozták a mulatságot.

– Mit szeretnétek a zenétekkel képviselni?

– Zenei anyagunkat tudatosan úgy állítjuk össze, hogy nagy részben magyar dalok csendüljenek fel. A zeneiség mellett szükség van rá, hogy az emberek magukénak érezhessék a mondanivalót. Az együtt éneklés élménye mindenkit összehoz. Kimondottan azért vagyunk, hogy a hallgatóságot elrepítsük a retró házibulik és utcabálok hangulatába.


– Igaz, hogy változás lesz a zenekar felállásában?

– Valóban. Énekesnőnk, Cser Ágnes gyermekével a szíve alatt énekelte végig a koncertet. Mivel hamarosan anyai örömök elé néz, helyét a soproni zenei élet kiválósága, Horváth Gabriella veszi át, akivel már rengeteg fellépésünk volt.

– Hogy készültök a tizedik jubileumra, lesznek koncertek?

– Természetesen már megvannak a tervek, de egyelőre még maradjon titok! A továbbiakban szeretnénk minden lehetőséget megragadni, hogy minél többször találkozzunk a közönséggel. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...