Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A színes körmök a nyár slágerei
Évek óta hódítanak az extravagáns színek, minták a körmökön – idén sincs ez másként... Fotó: illusztráció

A színes körmök a nyár slágerei

| Madarász Réka | Sztárok

A hosszú ideig tartó borús napok után hirtelen robbant be a nyár. A hölgyek ilyenkor merészebb színeket viselnek nemcsak öltözetben, hanem a körmeiken is.

Kétségtelenül sokszínű, meglehetősen univerzális az idei körömtrend: nagy lehetőség és kihívás a körmösök számára.

– A nyár közeledtével minden szépülni vágyó hölgy kicsit eltér a hagyományos színektől, mintáktól – osztotta meg velünk tapasztalatait Toma Tünde műkörmös és pedikűrös. – Az ovális és mandulaforma mindig tökéletes, de a nyaralás alatt sokan kipróbálják a hosszabb méretet is. Nem hibázhat senki egy gyönyörű tejes natúr, pasztell, ombre, klasszikus francia lakkozással, amit finom csipkével, virágszirmokkal, egy-egy strasszal vagy akár egy kontrasztos nyári színnel feldobhatunk. A bátrabbak idén tényleg kihasználhatják a technikák, a színek és a díszítőelemek óriási választékát.

Évek óta hódítanak az extravagáns színek, minták. A körmünk lehet akár sárga, lila, pink, rózsaszín, menta, tengerészkék, türkiz, piros, pompázhat a korall minden árnyalatában és természetesen neonszínekben is.

– Tökéletes nyári kombináció a fehér, a kék és a vörös, melyekkel gyönyörű tengerészmintát varázsolhatunk – folytatta a szakember. – Ilyenkor kihagyhatatlanok a nyári díszítések. Készíthetünk virágot, gyümölcsöt, fagyit, hullámot, tengermintát, szórakoztató vidám nyomatokat, melyeket feldobhatunk egy-egy strasszal, kagylóval, csillogó konfettivel. Így mutatós körmökkel indulhatunk neki a nyárnak.

Az igényes nők természetesen a lábukról sem feledkeznek meg. A legszebb az, ha a lábköröm ugyanolyan színű, mint a manikűr. Sokan azonban nem maguk festik a lábkörmeiket, hanem a pedikűrös húz rá géllakkot, ami egyrészt tartósabb, mint a hagyományos körömlakk, másrészt pedig nem kell attól félnünk, hogy a lakk felszíne nem egyenletesen szárad. Mivel a legtöbb műkörmös nem vállal pedikűrt, emellett a kéz körmei átlagosan kétszer olyan gyorsan nőnek, mint a lábkörmök, nehéz megoldani, hogy a kettő ugyanolyan legyen. Ilyenkor ajánlott a lábra egy egyszerű francia lakkozás, ami minden színnel párosítható.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...