Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A tánc mint önismeret

| Madarász Réka | Sztárok

A LEMangURIA egyfajta szabad tánc, amelynek művelői a test és a tudat összehangolásával teremtik meg a belső egyensúlyt.

Semsei Angelika húsz évvel ezelőtt dolgozta ki a LEMangURIA-t mint önkifejezési formát, amelyet ő élettáncnak nevezett.  

– Segítő szakemberként a verbális terápiában van sok­éves tapasztalatom, ezért régóta kerestem egy teljesen más jellegű módszert, olyat, amelyben az elhárító mechanizmusokat kevésbé lehet működtetni – tudtuk meg Hoffer Szilvia LEMangURIA foglalkozásvezetőtől. – Kétéves integrált kifejezés- és táncterápia után találkoztam az élettánccal, ami inkább az öngyógyításra, mint a traumák felszínre hozására fókuszál.

A LEMangURIA lényege, hogy az ember az észlelésen, az érzékelésen és a testi–tapasztalati élményen keresztül építi fel a saját mozgását, így a saját világát és igazságát is. A tánc testtudatosságot is ad azáltal, hogy megtanuljuk uralni az elménket. – Összes negatív érzésünk az elménkben keletkezik, ami természetesen a testünkre is hat – folytatta Szilvi. – Ha például valaki szorong, a fizikai képességei is korlátozottakká válnak. A LEMangURIA-val nagyon jól lehet oldani a blokkokat. A mozgás és a tánc által tanulunk saját magunkról.

A foglalkozások csütörtökönként 18.30-kor kezdődnek a GYIK Rendezvényházban. Bővebb információk: www.facebook.com/lelekszintersopron.


Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...