Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A tarka az őszi trend

| Madarász Réka | Sztárok

A hideg reggelek már visszavonhatatlanul jelzik az ősz közeledtét. Néhány remek szín és ruhadarab azonban a borongós napokon is feldobhatja a hangulatunkat, sőt a környezetünkben élők arcára is mosolyt csalhat.

A bronzos és rozsdás avarszínek nemcsak a természetben, hanem az idei őszi divatban is visszaköszönnek. Ahogy a fák lombkoronája sárgára és barnára vált, úgy a ruhatárunkat is tarkíthatjuk ezekkel az árnyalatokkal. Továbbra is nagy kedvenc az okkersárga. Élénk, de harmonikus hatást kelt, ha az aranyló barnákat, a telt, meleg sárgákat és a tompa homokszíneket kombináljuk. A bátrabbak smaragdzöldet és narancsot is csempészhetnek a kollekcióba. A vastagabb csíkok helyett a leopárdminta veszi át a főszerepet.

A plasztik háttérbe szorul, és a hideg idővel együtt újult erővel térnek vissza a fényes, fémes anyagok. A női felsőket a változatos dekorációk, a jól kidolgozott részletek teszik különlegessé. A klasszikus minták és a sziluettek sokszínűsége még kifejezőbbé teszi a modelleket. A népszerű szűk fazonok mellett a vonalvezetés deréktól felfelé és lefelé egyaránt erőteljesebbé válik. Akár blúzról, akár pulóverről, akár kabátról van szó, akkor leszünk igazán menők, ha hangsúlyosabb vállú, szélesebb mandzsettájú fazonokat választunk, és sokak nagy örömére a bővebb nadrágszár is újra dívik.

Idén a legfontosabbak az anyagok: a bársonnyal, a műszőrmével és a gyapjas kötött felületekkel sok érzelem költözik a divatba. Az elegáns megjelenést izgalmas anyagok és változatos szövetek biztosítják. A nagy tavaszi sláger, a blézer továbbra is fénykorát éli: blúzzal vagy könnyű kötött pulcsival és klasszikus vonalvezetésű, rövid szoknyával ideális viselet a melegebb napokon. Ha nem akarunk túlzottan üzleties hatást kelteni, egy laza, szakadt farmert is bátran felvehetünk hozzá.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...