Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A zene az élete
Lillienn és Kónyai Tibor a tervek szerint október 3-án ismét Sopronban zenél

Kónyai Tibor komponál, online tanít

A zene az élete

| Kóczán Bálint | Sztárok

Zeneszerzéssel, gyakorlással, pihenéssel tölti a mostani időszakot Kónyai Tibor. A soproni zongoraművész még a járvány kirobbanása előtt adott Sopronban telt házas koncertet Lilienn-nel, és már alig várja, hogy újra fellépjen.

A sűrű 2019-es évet követően februárban telt ház előtt lépett fel a Lillenn & Kónyai Tibor duó a Jazz & Bor sorozat keretében.

– Nagyon élveztük a fellépést – elsősorban a hangulat és a zeneértő közönség miatt. Ezúttal is köszönjük a meghívást és a szervezést – kezdte ­Kónyai Tibor.

A soproni zongoraművész életében is sok változást hozott a karantén időszaka. Főként az a legnehezebb számára, hogy sok lekötött koncertet töröltek.

– Bár most Lilienn-nel szüneteltetjük a fellépéseket, de próbálom türelmesen megélni a helyzetet. Sokat gyakorolok, komponálok, hangszerelek, online tanítok és természetesen pihenek is. Lilivel egyelőre azt várjuk, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba.

A duó egyébként meghívást kapott a Keszthelyfestre, a Veszprémfestre, a Paloznaki Jazzpiknikre, a híres balatonfüredi Anna-bálra és a Budapest Jazz Clubba, sőt Jacsó Erika közreműködésével Tibor a zsámbéki múzeumok éjszakáján is fellépne. Ezeknél a rendezvényeknél még sok a kérdőjel, de jó hír a soproni rajongóknak, hogy a népszerű duó várhatóan október 3-án ismét Sopronban zenél egy különleges és izgalmas formációban. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...