Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A zene közös élvezete
A Brass Brothers már tizennyolc éve játszik a közönségnek, azzal a céllal jött létre, hogy megőrizze a környék fúvószenei hagyományait.

Brass Brothers: Sok helyen találkozhatunk az együttessel

A zene közös élvezete

| Kóczán Bálint | Sztárok

Tartalmas időszakon van túl a Brass Bro­thers csapata. A soproni formáció a pandémia alatt is sokat gyakorolt, hogy a közönségnek minél emlékezetesebb koncerteket adjon. A fúvós csapat régi terve egy stúdiófelvétel.

– Szerencsére valóban sok rendezvényre hívtak bennünket – kezdte Kránitz József, amikor a Brass Brothers felől érdeklődtünk. – Voltak falunapok, térzenék, szabadtéri koncertek. A soproni rendezvényeken rendszeresen biztosítottuk a zenei hátteret.A soproni zenész elmondta: a tavasz még kevés fellépéssel, de sok gyakorlással telt, így a nyitás utáni, nyári felkéréseknek hiánytalanul eleget tudtak tenni.

– A legérdekesebb fellépés talán a Kult100 rendezvényen volt, ahol korabeli öltözetben a város több pontján is zenéltünk – tette hozzá a fúvós. – Nagy élményt jelentett a kilátó napján a Károly-kilátó tetején is fújni.A Brass Brothers már a karácsonyi koncertre készül, amit idén talán ismét élőben sikerül előadnia. – Sajnos az előző koncertünk csak on­line volt elérhető, de sikerült megoldani, hogy a Sopron TV-ben látható legyen az adventi előadás. Ősszel várhatóan a szentendrei skanzenben ünnepeljük a Márton-napot.

A Brass Brothers már tizennyolc éve játszik a közönségnek, azzal a céllal jött létre, hogy megőrizze a környék fúvószenei hagyományait. Gyűjti a Sopron környéki polkákat, keringőket, hogy ezek ne merüljenek feledésbe, ezért rendszeresen beilleszti műsorába.

– Úgy gondolom, látni rajtunk, hogy élvezzük a zenélést. Minden szereplés egy kaland, egy újabb kihívás. Több stílusban is igyekszünk színvonalas előadásokat nyújtani, klasszikus zenét is szívesen játszunk, de a dzsessz sem áll messze tőlünk. Ami a legfontosabb, hogy csak olyan zenét prezentálunk, ami nekünk is tetszik. Külön öröm, ha ezzel másoknak örömet szerzünk. Különleges kérések is akadnak, de eddig minden zenei kívánságot tudtunk teljesíteni – zárta a zenekar tagja.

A Brass Brothers a csendesebb időszakban igyekszik bővíteni a repertoárt, és szeretne egy stúdiófelvételt is összehozni, amire már évek óta készülnek a soproni muzsikusok.

A Brass Brothers a következő tagokból áll: Szabó Richard (trombita), Friedrich Marcell (trombita), Vass László (trombita), Varga Bálint (kürt), Friedrich Gergely (harsona), Kránitz József (tuba), Friedrich Artúr (ütőhangszerek).

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...