Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Belehúzott az Art Of Beats
Az Art Of Beats dalainak többsége magyar nyelvű, de most rögzítettek pár felvételt angolul is

Külföldről is egyre komolyabb az érdeklődés a formáció iránt

Belehúzott az Art Of Beats

| Kóczán Bálint | Sztárok

Dinamikus dallal jelentkezett az Art Of Beats soproni formáció, amely az ország több pontján már ismertebb, mint régiónkban. Tomor Peti frontember (Speat) arról mesélt lapunknak, ha a helyzet engedi, szeretnének a stúdió falain kívülre merészkedni, és élő koncerteket adni.

– Kisebb szünet után jelentkeztetek újdonsággal. Mi inspirált az Élet nem ítélet című dal megírásában?

– Azt vettük észre, hogy az utóbbi időben nagyon összerezzent a világ. Részben a vírus okozta ezt az állapotot, részben az ismeretlen, új dolgoktól való félelem. Filozófiánk azonban, hogy az életet nem túlélni, hanem megélni kell. Mert az élet nem egy sorscsapás, hanem a legcsodálatosabb dolog, amit a Jóistentől kaptunk. Merjünk nagyokat álmodni, kitörni az átlagosból, a saját komfortzónánkból! Vagy akár egy rossz kapcsolatból… Hisz a dalt így is lehet értelmezni. Ezt az optimizmust szerettük volna megfogalmazni legújabb felvételünkben.

– Sopronból indult az Art Of Beats, miért hoztátok létre annak idején a formációt?

– 2016 őszén jelent meg első kislemezünk és a hozzá tartozó klip. Vien és én már korábban is készítettünk dalokat más projektekben, így jött a közös munka ötlete. A Mindig a szív vezet még jobban összekovácsolt minket, így nem volt kérdés a folytatás. Úgy éreztük, hogy az elektronikus stílusban van lehetőségünk.

– Mit tapasztaltatok, mennyire nehéz Sopronból betörni a zenei világba?

– Manapság már nincsenek földrajzi akadályok. Persze a személyes kapcsolatok nagyon fontosak maradtak, de a kapcsolattartás leegyszerűsödött. Szerencsére budapesti szakmai segítőinkre is támaszkodhatunk, de természetesen sok-sok plusz energiára van szükség, ha az ország nyugati csücskén van a bázisunk. Érdekes, hogy itt helyben, Sopronban kevésbé vagyunk ismertek, mint az ország távolabbi helyein, illetve egy-két külföldi régióban.

– Mit tartogat még számotokra az év?

– Idén szerettünk volna eljutni több kisebb fesztiválra, klubba, és bár jöttek is a lehetőségek, de közbeszólt a vírushelyzet. Jó lett volna még több helyen megmutatni, hogy az elektronikus zenét élőben is elő lehet adni úgy, hogy a lényegi hangzás megmaradjon. Emellett szeretnénk már kimerészkedni a stúdió falain kívülre is. Nem kizárt még, hogy tudunk egy pár koncertet adni ebben a furcsa évben.

– Külföldről is érdeklődnek irántatok?

– Nagyon szerencsések vagyunk, mert bár alapvetően magyarul jelennek meg dalaink, egy-két felvételünket angolul is rögzítettük. Ennek köszönhetően – a koronavírus-helyzettől függően – szervezés alatt állnak ausztriai és hollandiai lehetőségek. Az viszont biztos, hogy ősszel még egy vadonatúj videóval fogunk megjelenni, és talán a soproni klubéletben is találkozhat velünk a közönség. 

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...