Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csillogjunk az ünnepekben!

Csillogjunk az ünnepekben!

| Madarász Réka | Sztárok

A karácsony és a szilveszter szinte elképzelhetetlen kivilágított terek, meleg gyertyaláng és csillagszórók nélkül. Ilyenkor nemcsak a lelkünket öltöztetjük ünneplőbe, de a megjelenésünkkel is igyekszünk emelni az év utolsó napjainak fényét.

Áttetsző kelmék, flitterek, strasszok és gyöngyök – az alkalmi ruhák elmaradhatatlan kellékei. A piros nemcsak a karácsony, hanem idén a hidegebb hónapok egyik divatszíne is, tehát biztos befutó. Fehérrel kombinálva tökéletes választás szentestére. Az elegáns és csinos kis fekete miniruha örök klasszikus, nem meglepő, hogy az idei trendben is különböző variációival találkozhatunk. Ezüsttel vagy arannyal kiegészítve nemcsak az évszakhoz passzol, de tökéletesen megfelel az ünnepi hangulat kívánalmainak is.


Akár a „kis feketénél” maradunk, akár más kollekció mellett döntünk, a megjelenésünk akkor lesz tökéletes, ha a ruhánk, a frizuránk, a sminkünk és a kiegészítőink harmonizálnak egymással.


– A smink olyan, akár az ékszer: anélkül nem teljes egy nő toalettje – tudtuk meg Koronikáné Faragó Lenke kozmetikusmestertől. – Míg a nappali sminkek esetében az utóbbi években a natúr a divat, addig a szilveszteri alkalomhoz egy szép, csillogó smink dukál, lehetőleg olyan, amilyet az év többi napján nem feltétlenül viselnénk. Régebben azt szokták javasolni a szakemberek, hogy vagy a szemet, vagy a szájat hangsúlyozzuk, idén lehet akár mind a kettőt.


Egy sötétre festett szem biztos, hogy magához vonzza a tekinteteket az újévi partin, pláne, ha ezüsttel vagy arannyal variáljuk. A műszempilla – akár szálas, akár kifejezetten erre az alkalomra feltett soros – évek óta szinte elengedhetetlen. A szánkat festhetjük pirosra vagy rózsaszínre, a lényeg, hogy a ruhához illő legyen. Tehát használhatunk élénkebb árnyalatokat, bátrabb formákat, mint hétköznap, a kozmetikusmester azonban azt javasolja, ne essünk túlzásba, és ne szűnjünk meg önmagunk lenni!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...