Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Curta: MindigMindig
Legújabb klipjét Sopronban és Fertőd süttöri részén forgatta Curta

A pandémia is inspirálta az új dal megírásában

Curta: MindigMindig

| Kóczán Bálint | Sztárok

Hazánk egyik népszerű rapperével, Menthával forgatott új klipet Curta. A MindigMindig című videóban számos soproni és környékbeli „nevezetesség” felfedezhető. Curta azt is elárulta, miként inspirálta őt a koronavírus a dal elkészítésében.

– Az új videóban több soproni szálat is felfedezhetünk. Melyek ezek?

– A legfőbb soproni szál az egyik élelmiszerbolt-hálózat, ami Sopronnak egy sajátossága. Sokat járok oda, és szerintem jól hangzik a bolt neve, ezért belefűztem a szövegembe. Azt gondoltam, jól mutatna a klipben is, ezért felkerestem az üzemeltetőket, akik nyitottak voltak az ötletre és zárás után rendelkezésünkre bocsájtották az egyik üzletet. Szerintem szuper felvételek készültek.

– Te mindig is fontosnak tartottad, hogy bemutasd, hol élsz, hol nőttél fel…

– Igen… A klipben látható sportpálya Fertőd süttöri részén található, ahol jó pár évvel ezelőtt minden nap kint lógtunk a barátaimmal. Akkor még máshogy nézett ki, de nagyon örülök, hogy belefogtak a felújításokba, így mostanában is le tudunk járni néha kosarazni vagy focizni. Amikor elkészült az új pálya, és megláttam a placcot, rögtön tudtam, hogy itt kell forgatnunk majd.

– Milyen más „nevezetesség” jelenik meg?

– Feltűnik a háttérben és a drónos felvételeken az a torony is, ami Süttörnek akár egy szimbóluma is lehetne, hiszen már messziről kiszúrható, elég egyedi a kinézete. Még a régi szovjet laktanyából maradt itt. Féltem, hogy egyszer lebontják, de szerencsére nem, jelenleg éppen felújítják.

– Magyarország egyik legismertebb rapperét hogy sikerült megnyerned a dalhoz?

– Menthával régóta ismertük egymást, a Sativusszal koncerteztünk párszor a Hősök előtt. Nyitott volt a közreműködésre, és úgy érzem, egy ütős dalt sikerült összehozni. Megtiszteltetés volt vele dolgozni. Jól kijöttünk egymással, lesz még folytatása a közös munkának.

– Miről szól a MindigMindig?

– A dal üzenete elég sokoldalú. A legfontosabb mondanivaló, hogy mindig lesz egy új rossz dolog az ember életében, amit le kell győzni, és ehhez próbál erőt adni a szám.

– A pandémiás időszak miként érintett téged?

– Elég nehéz időszak volt, sajnos a családunkat közvetlenül érintette. Ez inspirált ebben a zenében, bár konkrétan nem mondom ki benne.

– Hogyan tovább?

– Pár hónapon belül megjelenik a szólólemezem, amin mostanában elég sokat dolgozom. Arról érkezik még pár klip, és a Sativusszal is tervezünk videót.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...