Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dalok angyalszárnyakon
Zenehallgató, zeneszerető emberek alkotják a HeyokaTalk formációt.

HeyokaTalk: Barátokból, szomszédokból alakult a soproni zenekar

Dalok angyalszárnyakon

| Kóczán Bálint | Sztárok

Bemutatkozó demóval jelentkezett a HeyokaTalk. A soproni formáció egy baráti társaságból alakult két évvel ezelőtt, idén megjelent „Talált szavak…” című bemutatkozó anyagával zenei hitvallását kívánja bemutatni.

– Történetünk 2019-ben kezdődött. Azon túl, hogy már évek óta barátok és szomszédok vagyunk, a legmeghatározóbb közös pont, hogy mindannyian zenehallgató, zeneszerető emberek vagyunk – kezdett bele Szalai József a HeyokaTalkból.

A formáció vezetője megjegyezte, nem tanult zenészek, de a szívüket beleadják, amikor a felvételek készülnek. – A dalokat közösen formálgatjuk, és talán attól lesz egy kicsit pikáns az egész, hogy mindegyikünk más-más zenét kedvel – folytatta József. – Milyen stílust is képviselünk? Még nem nagyon határoltuk be: talán indie rock némi psychedelic beütéssel. Úgymond „merítés” az általunk hallgatott zenékből. Az elmúlt évtizedekben a hangszeres műfajon túl megjelentek az elektronikus zenei vonalak, amelyeket szintén szeretnénk belecsempészni a dalainkba.

A gitáros hozzátette, amikor próbálnak, és elcsípik a fonalat, akkor az olyan, mintha „angyal szállna át a helyiségen”. A dalok is így születnek.

– Egyszer csak elkezdünk valami melódiát, majd sorban rácsatlakozik mindenki, és a végére kialakul egy közös hangzás. Igyekszünk valami pozitívat létrehozni és sugározni zenénkkel. A szövegek szintén a baráti körből származnak, amelyek zöme Farkas Péter költő tollából ered. Köszönettel tartozunk neki.

A „heyoka” név az észak amerikai préri indián törzsekhez köthető, „szent bohóc”, aki mindent fordítva csinál. – Egyszerű a filozófiánk, felhívni a figyelmet a hamis beszédre. Idén megjelent hat saját dallal bemutatkozó anyagunk, amely különleges zenei élményt nyújt a közönségnek – árulta el Szalai József.

A „Talált szavak” demó már megtalálható a videómegosztó portálokon, ahol bárki meghallgathatja, de a zenekar természetesen szeretne bemutatkozni a soproni közönségnek is. 

A zenekarról: A HeyokaTalk 2019-ben alakult, 2021 januárjában jelent meg bemutatkozó lemeze. Baráti társaságból verbuválódott össze, amelynek tagjai: Haász Sándor (ének), Horváth Tamás (basszus), Marton Zsanett (vokál), Schneider Róbert (gitár), Szalai József (gitár), Buzás Krisztián (dob).

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...