Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Divatba jött a kényelem
A vastag talp idén is divatos, valamint arra ügyelnek a hölgyek, hogy a táska és a cipő harmonizáljon. Fotó: Németh Péter

Divatba jött a kényelem

| Madarász Réka | Sztárok

Ahogy a cipődivat esetében is megfigyelhető volt, a megfelelő szandál vagy papucs kiválasztásakor is azt tartják a hölgyek a legfontosabb szempontnak, hogy a lábbeli kényelmes legyen.

Ma már egyre kevesebb nő hajlandó vékony sarkakon végigcsattogni a városon, inkább egy öltözetéhez illő, komfortos fazont választ.

– A vékony és vastag talp egyaránt divatos, ám az igazi sláger még mindig a teletalp – tudtuk meg Supper Anikótól, egy belvárosi cipő- és táskaüzlet egyik tulajdonosától. – Az emelt talpú cipők közül többnyire a közepes magasságúakat részesítik előnyben a hölgyek, hiszen azok jól mutatnak fiatalokon és idősebbeken is, sőt még fáradt lábbal is hordhatók. Bármelyik típusról legyen is szó, lényeges, hogy a szandál talpa puha, flexibilis legyen.

Idén a legkeresettebbek a fehér, az ezüst és a púder színű szandálok, melyeket mintás és egyszínű ruhadarabokkal is hordhatunk. Bátran viselhetünk azonban önmagában mintás, színes nyári lábbeliket is.

– A hölgyek többnyire olyan darabokat választanak, amelyeknek legalább a felsőrésze bőr, illetve ekológikus bőr (bőr és vászon keveréke) – folytatta a tulajdonos. – Magam is a tiszta bőr cipők híve vagyok, hiszen ezek nem irritálják, vágják a láb érzékeny bőrét, és tartósabbak is a műbőröknél.

A tapasztalatok szerint most a legtöbben a hátitáskákat és a testtáskákat (vállon átvethető) keresik. Szeretik, ha sok rekeszes, így könnyen hozzáférhető minden. A merev falú táskákat inkább elegáns viselethez ajánlja a szakember, hétköznapokra pedig az egyébként is keresettebb puha bőrből készülteket.

A fehér, a sárga, a púder, a vízkék, a zöld és a fehér táskákon kívül a virágmintásak is nagyon trendinek számítanak, ezeket azonban még véletlenül sem szabad mintás ruhával párosítani! Ma már nem szentírás, hogy a cipő és a táska ugyanolyan színű legyen, de lehetőleg tartozzanak azonos színcsaládhoz.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...