Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyenes haj akár négy–öt hónapig
– A tartós hajegyenesítéssel az erősen roncsolt hajat is rendbe lehet hozni – tudtuk meg Pap Katalin fodrásztól. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Egyenes haj akár négy–öt hónapig

| Madarász Réka | Sztárok

A legtöbben olyan hajat szeretnének, ami nekik nem adatott meg: az egyenes hajúak göndör fürtökre vágynak, akiket pedig hullámokkal áldott meg a sors, mindent megtesznek azért, hogy azokat kiegyenesítsék.

Szerencsére mindenre van megoldás: már nem szükséges naponta a hajat erősen károsító vasaláshoz folyamodnunk, ami a vele járó macera mellett még töredezetté is teszi és szét is égeti a hajszálakat, hanem csak bemegyünk a fodrászhoz, és pár óra elteltével már egyenes hajjal is mehetünk haza.

– A tartós hajegyenesítés nemcsak azoknak ajánlott, akik tartósan egyenes hajra vágynak, hanem az erősen roncsolt hajat is rendbe tudjuk vele hozni – tudtuk meg Pap Katalin fodrásztól. – A sok vasalás mellett a szőkítés, a nem megfelelő szerek használata és a napsugárzás is károsítja a hajat, melyeknek eredményeképpen nyár végén sokan küzdenek azzal a problémával, hogy a hajuk szerkezete nem olyan, amilyet szeretnének. A keratin viszont, amit a tartós hajegyenesítés során használunk, új kötéseket ad a hajnak, így képes visszaállítani annak eredeti állapotát és rugalmasságát.

A tartós hajegyenesítés tulajdonképpen egy ápoló kezelés, amelynek a „mellékhatása” az egyenesség. Maga a folyamat a következő lépésekből áll: a fodrász mélytisztító samponnal megmossa a vendég haját és megtisztítja a fejbőrét, majd szulfátmentes balzsamot használ. Ezután keratint visz fel rá, 25 perc elteltével beleszárítja és szépen, lassan belevasalja a fürtökbe.

– Hogy meddig tart a kezelés hatása, az sok mindentől függ – folytatta Pap Katalin. – Számít az is, hogy milyen gyakran mos a vendég hajat, de főként azon múlik, hogy használja-e azokat a szereket, amiket ajánlok neki: a szulfátmentes sampont és pakolást. Ha a javaslataim szerint jár el, akkor átlagosan négy–öt hónapig nem kell a hullámokkal bajlódnia.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...