Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Együtt a színpadon
Hoffer Péter és Mentes Norbert már készül a budapesti fellépésre.

A soproni zenészek felidézik a legendás időszakot

Együtt a színpadon

| Kóczán Bálint | Sztárok

Rendhagyó produkcióra készül március 14-én Budapesten, a Barba Negrában a Moby Dick két egykori fő alakja, Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos. Moby Dick Évek néven lépnek majd színpadra, hogy felidézzék az együtt töltött időszakot.

– Milyen dalok várhatók ezen a különlegesnek ígérkező esten, és kik lesznek a vendégek?

Hoffer Péter: – A koncerten fellépnek velünk a hazai rock/ metal színtér ismert alakjai, hiszen olyan régi barátok lesznek majd segítségünkre, mint Kalapács József, Szendrey Zsolt és Stula énekesek, Kékkői Zalán gitáros és Vörös Gábor basszusgitáros.

– Honnan jött a buli ötlete, milyen egyébként a kapcsolatotok egymással?

Mentes Norbert: – Az ötletelés őszintén szólva onnan indult, hogy idén töltöm be az ötvenötödik évemet, és az életemből 40 év a Moby Dickről szólt. Az ember pedig ilyenkor elgondolkodik azon, hogy mikor van egy ilyen koncertnek aktualitása. Most Hofi is jobban ráér, rendszeresen szoktunk beszélgetni, és rengeteget dolgoztunk közösen, egy csomó dalt írunk együtt. A Moby Dick mellett együtt hoztuk létre a Brazzil és a Hungarica projektünket is. Felemelő érzés lesz újra együtt zenélni.

– Az nem merült fel, hogy Brazzil nótát is előrántsatok, ha már kettőtökre épül ez Hofival, és hát, abban is mindketten erősen érintettek voltatok?

H. P.: – Azt öt éve megcsináltuk, két dallal újra színpadra álltunk a Brazzillal, de ez most nem lesz.

M. N.: – Hungarica lemezbemutató is lesz aznap, a közelmúltban jött ki az új albumunk, ami ráadásul olyan lelkülettel készült, hogy tényleg úgy érzem, minden idők legjobb Hungarica lemezét sikerült létrehoznunk. A Hungarica koncertre is fel kell készülni.

– Mit terveztek még?

M. N.: – Mint említettem, új Hungarica lemez jelent meg, amelynek az érdekessége az, hogy a legfrissebb H-Music rockmagazinnal együtt kapható az újságárusoknál, amely ezúttal egyébként egy tematikus rockzenei lapszám. A lemez promóciója már tavaly év végén elindult, és azóta is tart. Hosszú folyamat, míg egy komplett lemez elkészül, a dalok megírásától eljutni addig, míg a fizikai formátum is kész lesz. Pihenni nincs sok idő, most minden erőnket a promócióra és a nagy koncertre való felkészülésre fordítjuk.

H. P.: – Szerencsére valóban sok a munka, én közben Rúzsa Magdival is koncertezek, nemrég adtunk telt házas arénakoncertet. 

A Nemzeti dal ünnepe

Március 14., kedd 18.48, Barba Negra, Budapest

19:15 Waszlavik Gazember László

20:00 Hungarica lemezbemutató

+ Moby Dick Évek

Mentes Norberttel, Hoffer Péterrel és vendégeikkel

22:00 Romer lemez­bemutató

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...