Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Élményteli év volt”
Marosszéki Tamást (középen, mikrofonnal) több darabban is láthattuk tavaly a Petőfi Színházban.

Marosszéki Tamást már megállítják Sopronban az utcán

„Élményteli év volt”

| Kóczán Bálint | Sztárok

Sikeres évet zárt Marosszéki Tamás, akit 2019 óta láthatunk rendszeresen a Soproni Petőfi Színház produkcióiban. A marosvásárhelyi születésű színésznek óriási élmény volt együtt énekelni Presser Gáborral, de Sebös szerepe is kihívást jelentett számára.

– Milyen évet zártál?

– Úgy érzem, hogy a körülményekhez képest egy sikeres évet zártunk. December 31-én újra játszhattam Barrabás/ Révész szerepét, ezt követően találkoztam szüleimmel és nénémékkel is, akik ugyancsak megnézték a Padlás című előadást. Jó messziről érkeztek együtt. Ezt követően szilveszterezni mentünk a pinnyei rokonokkal, valamint a kedvesemmel, akit nyáron ismertem meg.

– Melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok?

– A legszebb és legcsodásabb ajándék, amikor megszületett családunk új tagja, a keresztlányom: Anna baba. Szeptemberben jött a világra a húgom és férje gyönyörű áldása. Sok szép emlék köt a 2021-es évhez, amiért hálás vagyok.

– A színpadon is volt felejthetetlen élményed?

– Örökre megmarad bennem, hogy a legendás Presser Gábor zongorakíséretében elénekelhettem a Padlás két dalát néhány kollégámmal együtt. Talán én voltam a legizgatottabb, hiszen én kaptam az úttörő szerepét. Az „Örökre szépek” című dallal kezdtünk, amit több mint a feléig egyedül énekeltem, majd később csatlakoztak a többiek is. Hatalmas élmény volt!

– Mit éreztél még kihívásnak?

– Az István király történelmi drámát mindenképp. Több nagyon szép alakítást is láthatunk benne véleményem szerint. Hogy Sebös szerepében sikerült-e felnőnöm a feladathoz, nem az én tisztem eldönteni, de ami jólesett, hogy több elismerő szót is kaptam kollégáimtól.

– Felismernek már az utcán?

– Az egyik gyorsétteremben egy úriember kérdezett rá, hogy én játszottam-e Sebös szerepét, mert nagy kedvence. De a Padlás kapcsán is többen megállítottak és gratuláltak. Ezek a pillanatok örömmel töltenek el.

– Mennyire sikerült megszoknod Sopronban?

– Fontos, hogy jó és szerető közegben legyünk. Ez az én esetemben a társulatot jelenti. Jó együtt dolgozni, próbálni, és közösen létrehozni egy előadást. De az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen városban történik ez. Ha akad egy szabad délután, akkor szívesen sétálok a városban. Sopron ebben csodálatos „partner”, gyönyörű épületeivel, szűk és színes utcáival. Történelmi múltjáról nem is beszélve…

– Mik a terveid, céljaid 2022-re?

– Minél izgalmasabb szerepeket kapni és szívesen kipróbálnám magam filmekben is. Színészmesterség-órákat tartok hétfőnként az Eötvös-iskolában, ami egy új kihívás az életemben, és szeretném folytatni.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...