Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Erőt szeretnének adni
A Drawing tagjai: Tarnai László, Major Szabolcs, Horváth Krisztián és Nagy Balázs. Fotó: Riba Szabolcs

Nézz magadba!: Új videoklipet készített a Drawing

Erőt szeretnének adni

| Kóczán Bálint | Sztárok

Új videoklipet forgatott Nézz magadba! című dalához a Drawing. A soproni formáció a felvétellel azt hangsúlyozza, hogy az alázat fontosabb, mint a hírnév.

– A nagy hőség ellenére flottul ment a forgatás, remek volt a hangulat. Ez a hetedik klipünk, a stáb is összeszokott gárda, így viszonylag gyorsan végeztünk vele – számolt be az élményekről Nagy Balázs, a banda frontembere. – A felvételt Riba Szabolcs készítette, a vágást pedig Tatus (Tarnai László). Szabit több mint egy év tizede ismerjük, Tatus pedig zenekari tag, és korábban kollegák voltunk mindhárman a tévénél.

Az énekes elmondta, a helyszín azért is volt különleges, mert itt készültek az első fotók a formációról.

– A vágóképeket Sopron külvárosában, a régi gyertyagyár előtti placcon vettük fel. Régebben gyakran bandáztunk itt, és a mai napig errefelé van a próbatermünk, és a Hangár is a környéken található, ahol a koncertjeink zömét adjuk 15–20 éve. Sok ismerős dudált a kocsiból, ami egészen jó érzés volt.

A Nézz magadba! című dalhoz készült kisfilm egy old­school hangulatú standard videó lett. A banda mondanivalójában sem akarta megváltani a világot, pusztán azt akarják kifejezni, mit gondolnak a nagyobb sztárokról.

– Sokan már nem látnak a szemüktől, annyira elszálltak – folytatta Balázs. – Ezt a dalt egyfajta tükörnek szánjuk nekik. Nem szabad elfelejteni, honnan jöttünk. Jó érzés leülni a sikerek után is, és nem elröppeni egy másik dimenzióba, hanem hitelesen kitartani egy út mellett. Mindegyikünk változik, de mi próbáljuk alázattal szolgálni a koncerteken azokat, akik szeretnek minket, és akik a hardcore műfajnak ezt az oldalát követik.

Nagy Balázs bevallotta, a mostani nyár számukra még mindig gyengébb volt, mint ahogy szerették volna, de azok a bulik megvalósultak, amiket elterveztek, és találkoztak új arcokkal is. A Drawing ősszel is fellép több helyszínen, és már szervezi a hagyományosnak mondható Hardchristmas évzárót december 16-ra.

– 15 éve létezik a banda. Előttünk sosem volt a városban hardcore zenekar, amely ezt turnészerűen csinálta volna hat lemezt is készítve. Iszonyatos melónk van benne. Sokan kérdezik, miért nem lettünk „híresebb, nagyobb zenekar” 15 év alatt. De mi sosem akartunk minden áron befutni. Ez itt a hardcore, nem Hollywood és rock and roll. Úgy érezzük, így is többet elértünk, mint amiről rengetegen csak álmodni mernek. Mi minden percért hálásak vagyunk – fejtette ki az énekes, aki azzal zárta, hogy a jövőben is az lesz a fő céljuk, hogy örömet, erőt adjanak azoknak az embereknek, akik követik a munkásságukat. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...