Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fergeteges ritmusok
A Mystery Gang csapatában is játszik Árva Balázs (balra), pénteken Sopronban lépnek fel

Árva Balázs: soproni dobos a Mystery Gangben

Fergeteges ritmusok

| Kóczán Bálint | Sztárok

Soproni zenész körökből erősített a Mystery Gang csapata, ugyanis Árva Balázs dobol a népszerű formációban. A banda első nyilvános fellépése pont Sopronban lesz november 6-án a Búgócsigában. Árva Balázzsal beszélgettünk.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a Mystery Ganggel?

– A közösségi médián keresztül érkezett a megkeresés. Értelemszerűen felmerül a kérdés, hogy egy pesti banda választása miért pont egy soproni zenészre esik. Ezt fel is tettem Egri Péternek. Ezt mondta: „Nem találtam a fővárosban olyan dobost, aki rendelkezik kellő rutinnal ebben a műfajban, és tudja reprodukálni az ötvenes évek rockabilly hangzását a saját hangszerén.”.

– Mennyire nehéz beszokni a csapatba?

– Valójában az osztrák nagybőgős barátommal – aki szintén a Mystery Gang tagja már közel 10 éve – együtt zenélünk különböző formációkban, ezért mi már egy jól összeszokott ritmusszekció vagyunk. Úgy gondolom, nagy erősségünk a zenei alázat és az alkalmazkodóképességünk, ezért mindösszesen két rövid próba után el mertük vállalni a Raktárkoncert felvételét. A próbák egyébként Budapesten zajlanak.

– Az új formáció első nyilvános fellépése pedig épp Sopronban lesz…

– Így igaz, november 6-án, pénteken a Búgócsigában lépünk fel, majd november 14-én, szombaton Budapesten, a Muzikumban mutatjuk be az új felállást a fővárosi közönségnek. Az első megmérettetés a Raktárkoncert volt, amit hamarosan megtekinthet a közönség.

– Milyen koncert várható a ’Csigában?

– Egy fergeteges, véget nem érő „ördögi zakatolás”, ahol megelevenedik az 1950-es évek autentikus rhythm’n’blues világa, keverve a nyers és vad rockabilly zene ritmusaival. Ezúttal a trió kibővül egy szaxofonos hölggyel, aki játékával még izgalmasabbá teszi a péntek estét.

– Milyen más projektekben dolgozol még?

– Lassan már tíz éve, hogy zenei munkásságom nagy része áttevődött Ausztria területére. Jelenleg a Mystery Gangen kívül állandó tagja vagyok négy különböző osztrák rockabilly és rock & roll zenekarnak. A közelmúltban kipróbáltam magamat a latin (pop) műfajban is (Maria y Los Chicos), valamint szívvel-lélekkel csináltuk a Déjá Vu francia sanzontriót. Emellett már másodjára kaptam lehetőséget a Soproni Petőfi Színház zenés darabjaiban, most a Padlás című musicalben működöm közre ütősként. Ez is komoly kihívás, korábban soha nem játszottam karmester által vezényelt szimfonikus zenekarban.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...