Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Forró produkció
Karsai Zita és Tölgyesi-Khell Cynthia – tehát a RetroChicks

A RetroChicks elkészítette első saját klipjét

Forró produkció

| Kóczán Bálint | Sztárok

Vérpezsdítő retró produkcióval jelentkezett Karsai Zita és Tölgyesi-Khell Cynthia. A két bombázó missziója, hogy a zene mellett a táncot is minél több helyre eljuttassa.

A retró kedvelői nagy örömére összeállt Magyarország egyedülálló formációja, a RetroChicks. Karsai Zita és Tölgyesi-

Khell Cynthia bombaként robbant be a slágerszcénába, és olyan interaktív produkcióval mozgatja meg a közönséget, amire eddig nem volt példa. Régi közönségkedvenc dalokat adnak elő, tánccal egybekötve, hogy mindenki átadhassa magát a nosztalgikus érzésnek, és velük együtt rophassa a nyolcvanas, kilencvenes évek legismertebb dallamaira.

A két bombázó személye nem ismeretlen a hazai közönség számára. Zita a 2006-os Megatánc felfedezettjeként vált országosan ismertté, majd egy német ügynökségnek köszönhetően DJ Bobo táncosaként járta be a világot. Cynthia életében is mindig meghatározó szerepet töltött be a tánc, de igazi népszerűséget az UFO együttesben betöltött szerepe hozta meg számára még a kilencvenes években. Később Londonba költözött, és olyan neves koreográfusoktól tanulhatott, akik Madonnával, az NSYNC-kel és Justin Timberlake-kel is dolgoztak már.

A csajoknak a színpadon kívül is szenvedélye az oktatás, magabiztosan mozognak animátori szerepben is, missziójuk pedig, hogy minél több emberhez eljuttassák a táncot mint önkifejezési eszközt.

Elkészült első saját klipjük is: Orsi Ha lemegy a nap, Császár Előd Megtalállak még és a Neoton Família Nyár van című feledhetetlen bulihimnuszait gyúrták egyvelegbe, amelyhez egy vérpezsdítő videót is forgattak. Vigyázat, ezt hallva mindenki a kilencvenes évekbe repülhet vissza gondolatban, sőt, lehet, még egy-két tánclépést is lejt…!

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...