Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gőzerővel dolgoznak
A Simple Mindset legtöbb dala angol nyelvű – a banda tagjai külföldön is szeretnének bizonyítani Fotó: Peter Kogoj

Országos tehetségkutató döntőjében a Simple Mindset

Gőzerővel dolgoznak

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nem vett vissza a járvány a Simple Mindset lendületéből. A soproni formáció új dalokat gyárt, bejutott egy országos tehetségkutató döntőjébe, és külföldről is egyre komolyabb az érdeklődés irántuk. Budai Tamással beszélgettünk.

– Milyen hatással van a járvány a zenekar életére?

– Először mi is meghökkentünk, nem tudtuk hova tenni a helyzetet. Le kellett mondani a koncerteket, később a karantén alatt rájöttünk, hogy ennek a krízisnek is lehet pozitív oldala. Lényegesen több idő jutott a kreatív munkafolyamatokra: elkezdtünk dalokat írni, ötleteket gyártani, amelyek az idő folyamán egy teljesen új koncepciót rajzoltak ki a szemünk előtt.

– Ez mit jelent a gyakorlatban?

– Jelenleg nagy elánnal demókat készítünk azokról a dalokról, amelyek ebbe a friss elgondolásba, stílusba beleillenek. A cél, hogy később a stúdióba már úgy érkezzünk, hogy ezek a szerzemények zeneileg teljesen le vannak fektetve, biztos alapokon nyugszanak, és esetleg csak pár produceri simítás kelljen a megfelelő végeredményhez. A legjobban sikerült felvételekhez szeretnénk természetesen videoklipet is készíteni.

– Jelenleg milyen dalokat játszotok?

– Mi is kedvenc hard rock/ metal zenekarainkból kiindulva próbáltunk saját elgondolásokat, motívumokat létrehozni. Az alap most is maradt ugyanaz. Azonban a jelenlegi felvételeinkben egyre több elektronika, egyre több kiegészítő motívum, akár hangszer jelenik meg, amelyek jobban érzékeltetik, kiemelik, „kiszínezik” a dalok karakterét. Ez sokszor atmoszférikusabb, elvontabb hangulatot eredményez.

– Milyen céllal jött létre a Simple Mindset?

– A célunk eleinte nagyon banális volt, egyszerűen a kreativitásunk megélését jelentette. Mindannyian egy jó ideje zenéltünk bizonyos formációkban, amelyeknek kreatív folyamata elsősorban feldolgozások készítésén alapult.

– Azóta a célok komolyabbra fordultak…

– Sosem volt titok, hogy szárnyainkat külföldön is szeretnénk bontogatni. A legtöbb dalunk szövege angol nyelven íródik, ezért is nehéz lenne kizárólag hazai piacon érvényesülni. Emellett két tagunk is elkezdett Bécsben a Vienna Music Institute (VMI) konzervatóriumban tanulni, amely elsősorban bécsi zenei kapcsolatokat eredményezett. Elindultunk egy országos tehetségkutatón, ahol bejutottunk a döntőbe, amelyet a tervek szerint 2021. január 16-án rendeznek meg Bécsben, a Gasometerben.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...