Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Halloween buli lesz
Jövőre lesz húszéves a soproni Wall Of Sleep, a jubileumra új lemezzel ­készül a banda

A kényszerű szünetben új dalokat írt a Wall Of Sleep

Halloween buli lesz

| Kóczán Bálint | Sztárok

Idén kilencedszer zúznak a keményebb műfaj képviselői a Hangárban október 31-én. A már hagyományossá vált Wall Of Sleep Halloween bulin három vendégzenekar is fellép.

– Már hagyománnyá vált a Wall Of Sleep Halloween buli, amelyet idén kilencedszer rendezünk meg, és végre idén a naptár is úgy fordult, hogy október 31-re, tehát pontosan halloween napjára esik – kezdett bele Preidl Barnabás főszervező.

A házigazda formáció oszlopos tagja a program kapcsán elmondta: a járványügyi szabályok betartásával 17 órától várják a közönséget a Hangár Music Gardenbe, ahol három vendégzenekar emeli az este fényét és hangulatát.

– A bulit a Spitfire nevű soproni formáció nyitja, majd a Leanderrel zajló turnéja közepette a szintén soproni gyökerű Plasticocean teszi nálunk tiszteletét, és a fővárosból érkezik a Salvus zenekar, ahol Kemencei Balázs gitárosunk a közös pont – folytatta Preidl Barnabás. – Érdekesség, hogy a beöltöző koncertlátogatókat idén is megvendégeljük.

A basszusgitárostól megtudtuk, a Wall Of Sleep is kénytelen volt több tavaszi koncertjét lemondani, de némileg bizakodásra adhat okot a klubok rugalmassága. Egyre több helyen próbálnak pótidőpontokat találni, így a zenekar reménykedik abban, hogy a COVID19 nem gátolja majd a további fellépési lehetőségeket. Igaz, a csapat a járvány berobbanása óta sem tétlenkedik…

– Mint sokan mások, a kényszerű szünetet mi is új dalok alkotására fordítottuk, és dolgozunk egy jubileumi lemezen, ugyanis jövőre lesz 20 éves a banda – fejtette ki Preidl Barna, majd azt is elárulta, mit jelent számukra ez a kerek évforduló: – Egyrészt ijesztő, hogy már eltelt 20 év! Másrészt természetesen örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen erős a csapat. Az érvényesülési nehézségek ellenére is létezünk, nem adtuk fel, tesszük a dolgunkat, és próbáljuk kiszolgálni a hallgatóságunkat. A zenekart erős baráti kapcsolat jellemzi, talán ennek is köszönhető, hogy nem forgácsolódott szét. Vagyis patinásodunk, de ettől csak értékesebbek leszünk!

A Wall Of Sleep az eltelt közel két évtizedben hat nagylemezt és egy EP-t is kiadott, Európa több országában turnézott, és itthon is fellépett a legnagyobb fesztiválokon, mint például a VOLT-on, a Szigeten, a SZIN-en vagy a Rockmaratonon. A srácok alig várják, hogy ismét találkozhassanak a közönséggel az idei halloween bulin.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...